Καιρός - Μπόρες όλη την εβδομάδα: Ποιες ώρες θα βρέξει στην Αθήνα

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού από τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο

Καιρός - Μπόρες όλη την εβδομάδα: Ποιες ώρες θα βρέξει στην Αθήνα
INTIME NEWS
2'

Τόσο τις ψυχρές εναέριες μάζες από την Ουκρανία όσο και την κακοκαιρία εξ Ιταλίας επιβεβαίωσε o μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος μιλώντας στο ραδιόφωνο της κρατικής τηλεόρασης.

Επίσης ο κ. Γιαννόπουλος ανέφερε ότι οι υψηλές θερμοκρασίες αποτελούν παρελθόν τουλάχιστον μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου και σημείωσε ότι η πιο βροχερή μέρα θα είναι η Πέμπτη. Όπως είπε χαρακτηριστικά έντονη βροχόπτωση θα υπάρξει μεταξύ των ωρών 12.15 και 16.15, ενώ θα επηρεαστεί και η Αττική.

Αναλυτικότερα, μικρή πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται τη Δευτέρα και πλέον όλη την εβδομάδα ο υδράργυρος θα κινείται σχεδόν στις κανονικές τιμές για την εποχή, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Τοπικές μπόρες θα σημειώνονται το μεσημέρι απόγευμα στα ηπειρωτικά κυρίως όμως στα ορεινά, Πέμπτη και Παρασκευή οι καταιγίδες θα είναι περισσότερες. Πάντως η καιρική αστάθεια θα είναι εν εξελίξει καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας με τον καιρό να αλλάζει πρόσωπο διαρκώς με την Ήπειρο και την Μακεδονία να είναι στο επίκεντρο αυτής της διαταραχής που φέρνει μαζί της πολλές μπόρες και καταιγίδες.

Μάλιστα σύμφωνα με την πρόγνωση του κ. Γιαννόπουλου, τη Δευτέρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά καθώς και στο Ιόνιο θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στην Ήπειρο, την δυτική Μακεδονία, και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο βόρειοι μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 34 με 36, βαθμούς, στο Ιόνιο, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη έως 32 βαθμούς.

Στην Αττική προβλέπεται λίγες νεφώσεις το μεσημέρι απόγευμα. Οι άνεμοι βόρειοι 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 34 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις τo μεσημέρι απόγευμα, ίσως το βρέξει για λίγο στα γύρω ορεινά. Η θερμοκρασία από 22 έως 32 βαθμούς. Την Τρίτη η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει , οι βοριάδες τοπικά στο Αιγαίο μέχρι 6 μποφόρ, ο καιρός γενικά αίθριος με λίγες μεσημεριανές μπόρες σε ορεινές περιοχές στα ηπειρωτικά.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή