Καιρός: Έρχονται μπόρες - Ποιες ώρες θα βρέξει και σε ποιες περιοχές

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού από τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο

Καιρός: Έρχονται μπόρες - Ποιες ώρες θα βρέξει και σε ποιες περιοχές
1'

όσο τις ψυχρές εναέριες μάζες από την Ουκρανία όσο και την κακοκαιρία εξ Ιταλίας επιβεβαίωσε o μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος μιλώντας στο ραδιόφωνο της κρατικής τηλεόρασης.

Επίσης ο κ. Γιαννόπουλος ανέφερε ότι οι υψηλές θερμοκρασίες αποτελούν παρελθόν τουλάχιστον μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου και σημείωσε ότι η πιο βροχερή μέρα θα είναι η Πέμπτη. Όπως είπε χαρακτηριστικά έντονη βροχόπτωση θα υπάρξει μεταξύ των ωρών 12.15 και 16.15, ενώ θα επηρεαστεί και η Αττική.

Αναλυτικότερα, μικρή πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται σήμερα και πλέον όλη την εβδομάδα ο υδράργυρος θα κινείται σχεδόν στις κανονικές τιμές για την εποχή, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Τοπικές μπόρες θα σημειώνονται το μεσημέρι με απόγευμα στα ηπειρωτικά κυρίως όμως στα ορεινά, ενώ Πέμπτη και Παρασκευή οι καταιγίδες θα είναι περισσότερες.

Χθες ο Σάκης Αρναούτογλου έκανε και σχετική ανάρτηση για τις περιοχές που θα πληγούν από τις βροχοπτώσεις.

Για αύριο συγκεκριμένα, η ΕΜΥ αναφέρει: Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και τη Θράκη.
Οι άνεμοι θα είναι στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 33 με 34 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 35 με 36 και στη νησιωτική χώρα τους 30 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή