Καιρός - Μαρουσάκης: «Καμπανάκι» για την κακοκαιρία - Οι περιοχές που θα πλήξει

Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένεται μέχρι το Σάββατο
2'

Σήμερα και αύριο θα κορυφωθεί η κακοκαιρία στη χώρα μας, όπως ανέφερε στην τηλεόραση του Open το πρωί της Παρασκευής ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Έντονα άστατο καιρικό σκηνικό θα επικρατήσει στην Αττική αλλά και σε πολλές περιοχές της χώρας μας, με την κορύφωση αυτού να υπολογίζεται το διήμερο Παρασκευή - Σάββατο.

Μάλιστα εξηγεί ότι αιτία για αυτό θα είναι η έντονη θερμοκρασιακή διαφορά που θα επικρατήσει ανάμεσα στη χαμηλή ατμόσφαιρα αλλά και σε στρώματα αυτής που βρίσκονται σε μεγαλύτερα ύψη, μιας και πιο ψυχρές αέριες μάζες από την περιοχή της ανατολικής-βορειοανατολικής Ευρώπης θα κινηθούν προς τη χώρα μας.

Όσον αφορά τις περιοχές που αναμένεται να επηρεαστούν περισσότερο βρίσκονται στο δυτικό και βόρειο Αιγαίο (Χαλκιδική - Σποράδες), τα ανατολικά και νότια τμήματα της Θεσσαλίας, τη Στερεά συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, την Εύβοια με έμφαση τα κεντρικά και βόρεια τμήματα και με πολύ κόκκινο την Πελοπόννησο.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα με μεγάλο όγκο νερού θα σημειωθούν στην Πελοπόννησο, την Στερεά Ελλάδα και τις Σποράδες.

Έκτακτο Δελτίο ΕΜΥ

Συγκεκριμένα, το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ αναφέρει πως ψυχρές και ασταθείς αέριες μάζες στην ανώτερη ατμόσφαιρα θα παραμείνουν πάνω από τη χώρα μας μέχρι και το Σάββατο (31-08-24) επηρεάζοντας κατά τόπους το μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Πρόσκαιρα τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από πολύ ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια).

Πιο αναλυτικά:

Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Α. Σήμερα Παρασκευή (30-08-24)
1. Από τις μεσημβρινές και μέχρι τις βραδινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία, την Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα (κυρίως στα κεντρικά και ανατολικά τμήματα, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, την Εύβοια και πιθανώς τις Σποράδες.

Β. Αύριο Σάββατο (31-08-24)
1. Από τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια.
2. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Πελοπόννησο, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και πιθανώς κατά τόπους στην Ήπειρο και τη Μακεδονία.

Σχετικές ειδήσεις