Καιρός: Τι ώρα θα βρέξει αύριο στην Αττική - Μεγάλη προσοχή για μεγάλη νεροποντή

Συνεχίζεται η αστάθεια με βροχές και καταιγίδες
INTIME NEWS
2'

Δεν έχει ολοκληρωθεί η αστάθεια του καιρού καθώς θα υπάρξει και δεύτερος γύρος καταιγίδων στην Αττική.

Σύμφωνα με την μετεωρολόγο του MEGA, Χριστίνα Ρήγου, η νεροποντή θα επιστρέψει το Σάββατο στην Αττική το μεσημέρι του Σαββάτου και συγκεκριμένα περί τις 2 το μεσημέρι.

Ο καιρός θα είναι άστατος μέχρι το βράδυ της ίδιας ημέρας οπότε και θα σταματήσει η αστάθεια.

Από τη νέα εβδομάδα, ένα νέο κύμα αστάθειας φαίνεται να εμφανίζεται ωστόσο δεν υπάρχει κίνδυνος και ένταση στα φαινόμενα.

Παρακολουθήστε LIVE την εξέλιξη της κακοκαιρίας:

Πού έπεσε ο μεγαλύτερος όγκος βροχής στην Αττική

Τα πρώτα στοιχεία για τον όγκο της βροχής που πέφτει στο λεκανοπέδιο παρουσίασε ο Κώστας Λαγουβάρδος.

Συγκεκριμένα σε ανάρτηση:

Σημαντικά ύψη βροχής σημειώνονται στην Αθήνα το μεσημέρι της Παρασκευής 30/08. Ο χάρτης που ακολουθεί δίνει το συνολικό ύψος βροχής μέχρι τις 15.00 της Παρασκευής στην Αττική, όπως παράχθηκε από τις μετρήσεις 70 σταθμών του δικτύου meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σημειώθηκαν στο κέντρο και στα βόρεια του λεκανοπεδίου, με 39 χιλιοστά στα Βριλήσσια, 37 χιλιοστά στα Πατήσια, 29 χιλιοστά στο Μαρούσι και 24 χιλιοστά στη Μεταμόρφωση.

Έκτακτο Δελτίο ΕΜΥ

Συγκεκριμένα, το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ αναφέρει πως ψυχρές και ασταθείς αέριες μάζες στην ανώτερη ατμόσφαιρα θα παραμείνουν πάνω από τη χώρα μας μέχρι και το Σάββατο (31-08-24) επηρεάζοντας κατά τόπους το μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Πρόσκαιρα τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από πολύ ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια).

Πιο αναλυτικά:

Β. Αύριο Σάββατο (31-08-24)
1. Από τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια.
2. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Πελοπόννησο, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και πιθανώς κατά τόπους στην Ήπειρο και τη Μακεδονία.