Καιρός: Επικαιροποιήθηκε το Έκτακτο Δελτίο της ΕΜΥ - Συνεχίζεται η κακοκαιρία στη Πελοπόννησο

Έρχονται έντονες καταιγίδες στην Πελοπόννησο και σε μεμονωμένους πυρήνες σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Κρήτη.

Καιρός: Επικαιροποιήθηκε το Έκτακτο Δελτίο της ΕΜΥ - Συνεχίζεται η κακοκαιρία στη Πελοπόννησο
Eurokinissi
1'

Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εκδόθηκε την Πέμπτη 29/08 επικαιροποιήθηκε σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Ειδικότερα, ψυχρές και ασταθείς αέριες μάζες στην ανώτερη ατμόσφαιρα θα παραμείνουν πάνω από τη χώρα μας μέχρι και σήμερα Σάββατο επηρεάζοντας κατά τόπους το μεγαλύτερο μέρος της κεντρικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Πρόσκαιρα τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από πολύ ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια).

Ειδικότερα:

Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται σήμερα:

1. Έως αργά το απόγευμα στην Πελοπόννησο και τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια του νομού). Επισημαίνεται ότι η ραγδαιότητα των φαινομένων σε τοπικό επίπεδο θα είναι μεγάλη, ιδιαίτερα στην Πελοπόννησο.

2. Πρόσκαιρα στις Σποράδες, την Εύβοια και τοπικά στη Θεσσαλία (κυρίως στα ανατολικά).

Λίγο μετά τις 16.00 σε ύφεση είναι τα φαινόμενα στην Αττική, σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά με πολλές όμως καταιγίδες στη Πελοπόννησο και μεμονωμένους πυρήνες σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Κρήτη.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή