Καιρός: Βροχές και καταιγίδες τον Σεπτέμβριο - Οι πιο κρίσιμες μέρες του μήνα

Τι καιρό θα δούμε τον Σεπτέμβριο

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες τον Σεπτέμβριο - Οι πιο κρίσιμες μέρες του μήνα
Eurokinissi
3'

Με ανατροπές θα κυλήσει ο Σεπτέμβριος από πλευράς καιρού, όπως δείχνουν τα προγνωστικά μοντέλα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Θεοφάνης Χατζηγρίβας παρουσιάζει τον καιρό που θα δούμε τον μήνα Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με τις προβλέψεις του, ο ερχόμενος χειμώνας θα είναι πολύ πιο «τσουχτερός» σε σχέση με πέρυσι, ενώ θα σημειωθούν και περισσότερες βροχοπτώσεις. Αναφορικά με τον μήνα που μόλις υποδεχθήκαμε, θα υπάρξει αρκετή αστάθεια ενώ οι θερμοκρασίες θα είναι σε φυσιολογικές τιμές, με μικρές αποκλίσεις.

Θα βρέξει από λίγο έως πολύ σε ολόκληρη τη χώρα, με τοπικες μπορες ή καταιγίδες ενώ οι πιο κρίσιμες μέρες θα είναι το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Δείτε αναλυτικά την ανάρτηση του:

Οπως είχα αναφερθεί σε προηγούμενη ανάρτηση ,η αστάθεια ήρθε για να μείνει, και όχι μόνο αυτό βέβαια.

▪️Φαίνεται βάση των τελευταίων προγνωστικών δεδομένων ότι ο Σεπτέμβριος θα κυλήσει θερμοκρασιακα σε φυσιολογικές περίπου τιμές, με πολύ μικρές αποκλίσεις του μέσου όρου, είτε προς τα επάνω, είτε προς τα κάτω.

▪️Ετσι λοιπόν από την Τρίτη μέχρι και την Παρασκευή αυστηρώς σε τμήματα του Ιονίου, Ηπείρου, Δυτικής Στερεάς, Δυτικής κυρίως Πελοπονησσου ,και πιθανώς κεντρικής, Δυτικής και βόρειας κυρίως Θεσσαλίας, Δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, και τοπικά Θράκης περιμένουμε κυρίως,τις θερμές-απογευματινες περίπου ώρες, φαινόμενα θερμικής αστάθειας, πολύ τοπικού όμως χαρακτήρα με πιθανότητα τοπικών βροχοπτώσεων, μπορας η ακόμη και καταιγίδας.

▪️Θα ξεκινάει βέβαια με ηλιοφάνεια η ημέρα σε κάθε περίπτωση,και με βελτίωση τις βραδυνές ώρες.

▪️Φυσικα σε περιπτώσεις αστάθειας, δεν μπορούμε να δώσουμε ακριβή στίγμα φαινομένων,και δεν θα πρέπει να μας φαίνεται παράξενο να έχει ήλιο στην περιοχή μας ,και μπόρα στα 200 μέτρα παρακάτω.

▪️Εμφαση θα πρέπει να δώσουμε στο διήμερο κυρίως του ερχόμενου σαββατοκύριακου καθώς θα έχουμε σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία μια σοβαρή μεταβολή του Καιρού από τα δυτικά, με αισθητή πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας, και αρκετές καταιγίδες, με ανατολική γρήγορη ευτυχώς επέκταση.

▪️Φαινεται αν δεν αλλάξει κάτι, ότι περιοχές που θα δεχτούν την μεγαλύτερη ποσότητα υετου ,να είναι τμήματα του Ιονίου, ήπειρος, Δυτική Στερεά, και στην πορεία υπόλοιπη Στερεά, Αττική, και κυρίως Πελοπονησσος .

▪️Εχω τονίσει μάλιστα σε προηγούμενη μακροπροθεσμη εκτίμηση μου ,αλλά και βάση των προσωπικών μου μερομηνιων ότι η Πελοπονησσος αυτή τη χρονιά θα δέχεται τα περισσότερα φαινόμενα.( προς τα εκεί πηγαίνει η κατάσταση. )

▪️Φυσικα θα βρέξει από λίγο έως πολύ σε ολόκληρη τη χώρα, με τοπικες μπορες η καταιγίδες.

▪️Η τάση θέλει ακόμη και μετά το τέλος της εβδομάδας ο καιρός να παραμένει αισθητά αστστος σε μεγάλο τμήμα της χώρας.

▪️Θα τα δούμε όμως στην πορεία, και αν τελικά αλλάξει κάτι όσον αφορά το σαββατοκύριακο, τόσο στις περιοχές με τα έντονα φαινόμενα, η σε διάρκεια.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή