Καιρός - Μαρουσάκης: Σε αυτές τις περιοχές θα έχουμε βροχές το Σαββατοκύριακο

Κακοκαιρία έρχεται στη χώρα από το Σαββατοκύριακο, όπως αναφέρει στην πρόγνωσή του για τον καιρό ο Κλέαρχος Μαρουσάκης
INTIME NEWS/Φωτογραφία Αρχείου
2'

Μετά τις βροχές των προηγούμενων ημερών, μέχρι το μεσημέρι θα έχουμε ηλιοφάνεια, όπως ανέφερε στην πρόγνωση για τον καιρό ο Κλέαρχος Μαρουσάκης. Όμως, από το απόγευμα ο καιρός αλλάζει με βροχές και τοπικές καταιγίδες στη δυτική και νότια Ελλάδα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, οι άνεμοι θα πνέουν με ασθενείς και μέτριες εντάσεις στο Ιόνιο, ενώ στο Αιγαίο θα επιμείνει ο βοριάς με μέτριες και ισχυρές εντάσεις κυρίως στο νοτιοανατολικά. Ανεβαίνει σιγά - σιγά και πάλι ο υδράργυρος με τις θερμοκρασίες να ανέρχονται κοντά στους 32 - 34 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική αναμένεται να έχουμε καλές καιρικές συνθήκες με ηλιοφάνεια και κάποιες συννεφιές το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις στα 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα ξεκινήσει από 20-22 βαθμούς το πρωί και θα φτάσει μέχρι τους 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται κατά τις πρώτες βραδινές ώρες να σημειωθούν μπόρες, ενώ θα συναντήσουμε και κάποιες συννεφιές από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με τοπικά ασθενείς και μέτριες εντάσεις και ο υδράργυρος θα ανέλθει στους 33-34 βαθμούς Κελσίου.

Κακοκαιρία από την κεντρική Ευρώπη έρχεται στη χώρα το Σαββατοκύριακο

Την Τετάρτη δεν θα αλλάξει ιδιαίτερα το καιρικό μοτίβο με κάποια αστάθεια να κάνει την εμφάνισή της σε ηπειρωτικές περιοχές, κοντά στις απογευματινές ώρες. Την Πέμπτη και την Παρασκευή θα περιοριστεί η αστάθεια.

Οπως αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, το Σαββατοκύριακο αναμένεται μια διαταραχή από την κεντρική Ευρώπη να κινείται πιο ανατολικά και με τα μέτωπα κακοκαιρίας που θα την συνοδεύουν να επηρεάζει και τη χώρα μας ιδιαίτερα την κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα με βροχές και καταιγίδες, κυρίως τις απογευματινές ώρες.