Άστατος ο καιρός την Τετάρτη (4/9): Σε ποιες περιοχές θα βρέξει - Νέα κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο

Καιρός: Βαρομετρικό χαμηλό από τη Δυτική Ευρώπη έρχεται προς την περιοχή μας, εξηγεί ο επικεφαλής της ΕΜΥ
Eurokinissi
4'

Έρχεται νέα κακοκαιρία με βροχές σε πολλές περιοχές της χώρας τις επόμενες ημέρες, όπως ενημερώνει ο επικεφαλής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς.

Με ανάρτησή του στο X (Twitter), ο κ. Κολυδάς εξηγεί πως το βαρομετρικό χαμηλό που αυτή την περίοδο επηρεάζει στη Δυτική Ευρώπη, κινείται προς την περιοχή μας και θα αλλάξει τον καιρό της χώρας μας τις προσεχείς ημέρες. Ο ίδιος αναφέρει πως από τη νέα κακοκαιρία που έρχεται, με κύριο χαρακτηριστικό τις βροχές, θα επηρεαστούν οι δυτικές και βόρειες περιοχές της Ελλάδας.

Ο καιρός την Τετάρτη

Λίγες νεφώσεις κατά τόπους και κατά διαστήματα αυξημένες προβλέπει για αύριο Τετάρτη (4/9) η ΕΜΥ. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.

Το βράδυ θα αναπτυχθούν εκ νέου νεφώσεις στο Ιόνιο και θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 33 με 35 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα δυτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 35 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, λίγες νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα το μεσημέρι - απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 21 έως 32 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Λίγες νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά της Μακεδονίας σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Από το βράδυ στα ανατολικά ανατολικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 33 με 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες.

Το βράδυ εκ νέου στο Ιόνιο θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 με 33 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις στα βόρεια και τοπικές νεφώσεις στα νότια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 34 και στις Σποράδες από 24 έως 30 βαθμούς Κελσίου.