Δραματική προειδοποίηση Γιαννόπουλου: Αλλάζει το μοτίβο καιρού - Πού αναμένονται καταιγίδες

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού από τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο
2'

Αρκετές μπόρες και καταιγίδες αναμένονται τις μεσημβρινές απογευματινές ώρες της Τετάρτης (4/9) σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, σύμφωνα με την πρόγνωση του Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Στο Αιγαίο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Την Πέμπτη η αστάθεια θα είναι πολύ περιορισμένη, λίγες μεμονωμένες μπόρες σε ορεινές περιοχές. Την Παρασκευή η αστάθεια επιστρέφει στην βόρεια Ελλάδα κυρίως στην κεντρική Μακεδονία. Αλλά και το Σάββατο και στην κεντρική Μακεδονία αλλά και σε άλλες περιοχές στα ανατολικά ηπειρωτικά και τις Σποράδες αναμένεται άστατος καιρός.

Πιο αναλυτικά, για σήμερα Τετάρτη θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις, κατά τόπους και κατά διαστήματα αυξημένες. Στο Ιόνιο και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.

Το βράδυ νεφώσεις θα αναπτυχθούν εκ νέου στο Ιόνιο και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 33 με 35 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, το μεσημέρι απόγευμα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες στα δυτικά. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς. Η θερμοκρασία έως 34 βαθμούς. Στο νομό Θεσσαλονίκης προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με πιθανότητα για τοπικές μπόρες το μεσημέρι – απόγευμα, κυρίως προς Χαλκιδική. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία έως 32 βαθμούς.

Σχετικές ειδήσεις