Καιρός: «Προσοχή, πλησιάζει νέο κύμα κακοκαιρίας» - Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί

Από τη Δευτέρα νέο κύμα κακοκαιρίας θα προσεγγίσει τη χώρα μας και από τα δυτικά
1'

Μια νέα κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες βρίσκεται προ των πυλών, όπως αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης σε νέα του ανάρτηση.

Πιο συγκεκριμένα, ο μετεωρολόγος κάνει λόγο για βροχές και οι καταιγίδες που ενδεχομένως θα συνοδεύονται από χαλάζι αλλά και κεραυνούς την Παρασκευή και το Σάββατο.

Η κακοκαιρία, σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη, θα ξεκινήσει κοντά στο μεσημέρι και θα αρχίσει να επηρεάζεται η βορειοδυτική χώρα (βόρειο Ιόνιο, Ήπειρος, δυτική Μακεδονία) με έντονες βροχές – καταιγίδες φαινόμενα τα οποία είναι σε θέση σε τοπικό επίπεδο να προκαλέσουν και προβλήματα. Στο τέλος της ημέρας η κακοκαιρία θα επεκταθεί στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

«Το Σάββατο αναμένεται η κορύφωση του κύματος κακοκαιρίας όπου κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα θα συναντήσουμε έντονα φαινόμενα προς τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια» αναφέρει αρχικά και συνεχίζει: «Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από τα βόρεια βορειοανατολικά τμήματα και βαθμιαία θα εξαπλωθούν δυτικότερα και νοτιότερα».

Ωστόσο, η κακοκαιρία θα είναι σύντομη και όπως όλα δείχνουν θα αρχίσει να υποχωρεί από την Κυριακή όπου «ο άστατος καιρός θα επιμείνει με ηπιότερα και μικρότερης διάρκειας φαινόμενα τα οποία θα ξεκινήσουν από το δυτικό βορειοδυτικό Αιγαίο και προς το απόγευμα θα επηρεάσουν εσωτερικές περιοχές του ηπειρωτικού κορμού και με έμφαση ορεινές – ημιορεινές περιοχές».

«Από τη Δευτέρα νέο κύμα κακοκαιρίας θα προσεγγίσει τη χώρα μας και από τα δυτικά» καταλήγει.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη: