Έρχεται κακοκαιρία: Προσοχή σε αυτές τις περιοχές από Δευτέρα

Για συνεχή μέτωπα κάνει λόγο για τον καιρό της επόμενης εβδομάδας ο προγνώστης Θεοφάνης Χατζηγρίβας 
TATIANA_BOLARI/EUROKINISSI
2'

Την δική του πρόγνωση έκανε για τον καιρό της επόμενης εβδομάδας ο προγνώστης Θεοφάνης Χατζηγρίβας .

Αναλυτικά ανέφερε:

▪️Θεαματικά από πλευράς πρόγνωσης-εκτίμησης ξεκινάμε, καθώς όπως βλέπετε στην επίσημη καρτέλα για τον μήνα Σεπτέμβριο, υπάρχει σχεδόν 100% επαλήθευση, καθώς πετυχαίνουμε τα διάσπαρτα φαινόμενα αρχή του μήνα, την πρόσκαιρη άνοδο στα ανατολικά, νότιο ανατολικά προς το τέλος της περιόδου ,και ακριβώς την αισθητή αλλαγή με βροχές, αλλά και πτώση της θερμοκρασίας από την 10η του μήνα και μετά.

▪️Τα προγνωστικά μοντέλα με λίγα λόγια, χέρι χέρι με την εκτίμηση μου βάση των προσωπικών μου "μερομηνιων" ή με πολύ μικρή απόκλιση.

▪️Εδώ φαίνεται η εξαιρετική δουλειά που γίνεται, και δεν συγκρίνεται με καμία άλλη ανάλυση στο διαδίκτυο.

▪️Χαίρομαι που οι προσπάθειες για σωστη ενημέρωση είτε με τον ένα ,η άλλο τρόπο έχουν αποτέλεσμα.

▪️Μεγάλη λοιπόν προσοχή λοιπόν σε Ιόνιο, Δυτικά ηπειρωτικά, και κυρίως παράκτια αυτών από βορά μέχρι νότο, στην ουσία με την "μπούκα " των φαινομένων από την Δευτέρα προς Τρίτη.

▪️Τα προγνωστικά μοντέλα δεν μπορούν να μας δώσουν ξεκάθαρη εικόνα για το πόσο "μέσα στον ηπειρωτικό κορμό, μπορούν να φτάσουν τα έντονα φαινόμενα, και φαίνεται ότι η Πίνδος, ανάλογα και με τις συγκλίσεις, θα σταθεί εμπόδιο για, περαιτέρω επέκταση αυτών, με την διάσπαση φυσικά να είναι ορατή.

▪️Θα καταστεί λοιπόν άστατος σε μεγάλο τμήμα της χώρας ο καιρός και με μικρά ή μεγάλα ανοίγματα .

▪️Ολα αυτά φυσικά σε πρώτη φάση, καθώς θα συνεχιστούν οι εναλλαγές των φαινομένων καθ όλη την διάρκεια της νέας εβδομάδας με συνεχή μέτωπα από τα δυτικά.

Φυσικά θα υπάρξει και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας με τιμές που αρμόζουν στην εποχή, αλλά και τον μήνα που περπατάμε.