Καιρός - Μαρουσάκης: Αστάθεια με βροχές και καταιγίδες - Πού θα εκδηλωθούν έντονα φαινόμενα

Η εξέλιξη του καιρού τις επόμενες ημέρες - Νέα κακοκαιρία προ των πυλών 

Καιρός - Μαρουσάκης: Αστάθεια με βροχές και καταιγίδες - Πού θα εκδηλωθούν έντονα φαινόμενα
INTIME NEWS
2'

Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή σε μεγάλο τμήμα της χώρας, αφού βροχές και καταιγίδες θα πλήξουν την βορειοδυτική Ελλάδα.

Το σκηνικό του καιρού παρουσιάζει νέα μεταβολή με κακοκαιρία που πλησιάζει τη χώρα μας και τις αμέσως επόμενες ώρες θα χτυπήσει με βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες περιοχές της χώρας, ενώ σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη είναι πιθανό να συνοδεύονται από έντονους κεραυνούς αλλά και χαλαζοπτώσεις.

Συγκεκριμένα, θα επηρεαστούν αρχικά:

  • Βόρειο Ιόνιο
  • Ήπειρος
  • Δυτική Μακεδονία

Η διαταραχή που απασχολεί τη χώρα μας από τα βορειοδυτικά βαλκάνια θα επηρεάσει κοντά στο μεσημέρι τις παραπάνω περιοχές αρχικά, ενώ στη συνέχεια θα μετατοπιστεί προς τα ανατολικά με τα φαινόμενα να επεκτείνονται μερικώς στην κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα.

Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με θερμοκρασίες ελάχιστα πάνω από τα κανονικά επίπεδα για την εποχή.

Στην Αττική σήμερα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, ενώ λίγα σύννεφα μόνο θα εμφανιστούν το απόγευμα, χωρίς να εκδηλωθούν φαινόμενα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς από διάφορες διευθύνεις, ενώ ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει στους 35 βαθμούς. Η Αττική ενδεχομένως να επηρεαστεί από βροχές το πρωί της Κυριακής, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN.

Για την Θεσσαλονίκη κοντά στο απόγευμα αναμένεται συννεφιά ενώ στα πιο δυτικά τμήματα της πόλης θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες. Ο καιρός θα καταστεί περισσότερο άστατος κατά τις βραδυνές ώρες, με τον υδράργυρο το μεσημέρι να φτάνει τους 34 βαθμούς Κελσίου.

Το Σαββατοκύριακο η αστάθεια θα είναι πιο γενικευμένη, με την Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα να βρίσκεται στο επίκεντρο της κακοκαιρίας, ενώ τα πιο ισχυρά φαινόμενα θα εκδηλωθούν το Σάββατο, οπότε και είναι πιθανό να έχουμε έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα, ενώ την Κυριακή τα φαινόμενα θα είναι ηπιότερα.

Τη Δευτέρα νέα πιο οργανωμένη και πιο εκτεταμένη διαταραχή έρχεται στη χώρα μας, από την κεντρική Μεσόγιο, ενώ αρχικά θα πλήξει τη δυτική Ελλάδα.

Θα απασχολήσει το Ιόνιο, τη Δυτική Μακεδονία, τη Στερεά και την Κέρκυρα, ενώ σιγά σιγά θα μετατοπιστεί προς τα ανατολικά σαρώνοντας τη χώρα μας μέσα στην εβδομάδα με το σκηνικό να μετατρέπεται σε άκρως φθινοπωρινό.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή