Καιρός: Έρχεται η κακοκαιρία «Atena» και φέρνει επικίνδυνες καταιγίδες και κεραυνούς

Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία
INTIME.
3'

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα φέρνει η κακοκαιρία Atena, η οποία αναμένεται να πλήξει τη χώρα από το απόγευμα της Δευτέρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από έντονες χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους.

Πιο συγκεκριμένα, η ΕΜΥ προχώρησε σε μια νέα ανακοίνωση στην οποία αποτελεί αναβάθμιση του Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωση του καιρού, που εκδόθηκε την Κυριακή (08.09.24) σε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία για το νέο «κύμα» κακοκαιρίας.

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το βαρομετρικό χαμηλό, που προκαλεί την κακοκαιρία «Atena» στη Κεντρική Μεσόγειο και κινείται ανατολικά, προβλέπεται να προκαλέσει επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στη χώρα μας από το βράδυ της Δευτέρας (09-09-24) μέχρι τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης (11-09-24) με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά καθώς και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

1. Από το βράδυ της Δευτέρας (09-09-24) μέχρι τις μεσημβρινές ώρες της Τρίτης (10-09-24) στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα τη νύχτα έως τις πρωινές ώρες της Τρίτης (10-09-24) προβλέπεται να είναι ιδιαίτερα έντονα.

2. Από τα ξημερώματα της Τρίτης (10-9-2024) μέχρι αργά το απόγευμα στη δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλία.

3. Από τις προμεσημβρινές ώρες της Τρίτης (10-09-24) μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης (11-09-24) στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και τις Σποράδες.

4. Από το βράδυ της Τρίτης (10-09-24) έως τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης (11-09-24) στη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

Τι λένε οι μετεωρολόγοι

«Διαδοχικές κακοκαιρίες»

Νέο μέτωπο από την Ιταλία έρχεται από σήμερα στη χώρα μας προκαλώντας την κακοκαιρία ΑΤΕΝΑ.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, σήμερα θα επηρεαστεί περισσότερο η Δυτική Ελλάδα από το απόγευμα με μεγάλους όγκους νερό. Αύριο και μεθαύριο θα επηρεαστεί ολόκληρη η χώρα με έμφαση δυτικά και βόρεια.

Τα χαρακτηριστικά θα είναι πολύ δυνατοί άνεμοι, χαλαζόπτωση, έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα.

Για «διαδοχικές κακοκαιρίες» έκανε λόγο ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

«Έρχεται η κακοκαιρία με καταιγίδες και κεραυνούς και χαλάζι»

Ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος αναλύει στο Newsbomb.gr τις αλλαγές στο καιρικό σκηνικό που φέρνει το σύστημα «ATENA», το οποίο πλησιάζει από την Ιταλία και θα επηρεάσει τη χώρα με έντονα καιρικά φαινόμενα.

Ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος εξήγησε ότι το φθινοπωρινό σύστημα «ATENA» αναμένεται να φέρει βροχές στη Δυτική Ελλάδα από το μεσημέρι προς απόγευμα. «Οι βροχές θα ενταθούν το βράδυ, με καταιγίδες τοπικά ισχυρές στο Βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο. Το μεγαλύτερο ποσό βροχής αναμένεται στα βορειοδυτικά τμήματα της χώρας, όπως το Βόρειο Ιόνιο και η Ήπειρος», σημείωσε.