Καιρός - Αρνιακός: 48ωρος «εφιάλτης» σε όλη τη χώρα - Που θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία Atena

Η αναλυτική πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού για την εξέλιξη της κακοκαιρίας ATENA

Καιρός - Αρνιακός: 48ωρος «εφιάλτης» σε όλη τη χώρα - Που θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία Atena
Eurokinissi
1'

Ξεκίνησε η επέλαση της κακοκαιρίας ATENA στην Δυτική Ελλάδα, με τα μήνυματα 112 να ηχούν σε Αχαία, Ηλεία, Ήπειρο και άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Όπως ανέφερε στην πρόγνωσή του ο Τάσος Αρνιακός το πρώτο οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό της σεζόν που ήδη επηρεάζει τα δυτικά τμήματα της χώρας με μπόρες και καταιγίδες, από αύριο (Τρίτη 10/9) θα αρχίζει να κατευθύνεται στα ανατολικά.

Από το πρωί της Τρίτης αναμένονται πυκνές νεφώσεις, οι οποίες θα καλύψουν όλη την χώρα, εκτός της Θράκης και θα φέρουν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στο Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά Ελλάδα, την Δυτική Πελοπόννησο, την Δυτική Μακεδονία, την Θεσσαλία και την Ανατολική Στερεά Ελλάδα και από το απόγευμα θα πλήξουν την Κεντρική, την Ανατολική Μακεδονία και τις Σποράδες.

Την ίδια στιγμή, αναμένεται σταδιακή υποχώρηση της θερμοκρασίας με τον υδράργυρο να φτάνει στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά τους 28-29 βαθμούς Κελσίου και στις υπόλοιπες περιοχές τους 29-31.

Στην Αττική αναμένονται τοπικές βροχές και ισχυρές καταιγίδες ισχυρότερες στα δυτικά και τα βόρεια, με τον υδράργυρο να φτάνει τους 30-32 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη αναμένεται σχετική βελτίωση του καιρού, με τις μπόρες να διατηρούνται στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά και τα νησιά του βορείου και βορειοανατολικού Αιγαίου.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή