Συναγερμός για την κακοκαιρία ATENA: Περνάμε στη δεύτερη φάση - Μεγάλη προσοχή συνιστά ο Μαρουσάκης

Τι θα γίνει στην τρίτη φάση της κακοκαιρίας σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη -Νέο κύμα από την Πέμπτη

Συναγερμός για την κακοκαιρία ATENA: Περνάμε στη δεύτερη φάση - Μεγάλη προσοχή συνιστά ο Μαρουσάκης
EUROKINISSI
1'

Με εκτενή γραφήματα και χάρτες παρουσιάζει την εξέλιξη της κακοκαιρίας ATENA ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται νέα επιδείνωση, ενώ νέο κύμα υπολογίζεται την Πέμπτη από τα δυτικά προς τα ανατολικά.

Αναλυτικά αναφέρει:

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ

Στη δεύτερη φάση του κύματος κακοκαιρίας αναμένεται να περάσουμε τις επόμενες ώρες όπου σιγά σιγά οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που επηρέασαν μέσα στη νύχτα αλλά και τις πρωινές ώρες τα δυτικά τμήματα (ύψη βροχής τοπικά από 40mm εως 70mm), θα μετατοπιστούν ανατολικότερα επηρεάζοντας μεγάλο τμήμα της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Επειδή αυτό το πέρασμα της κακοκαιρίας αναμένεται να συμπέσει χρονικά με τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όπου και λόγω εποχής ενεργοποιείται η θερμική αστάθεια, χρειάζεται προσοχή μιας και αυτός ο παράγοντας θα ενισχύσει περισσότερο τα φαινόμενα που αναμένουμε.

Η τρίτη φάση της κακοκαιρίας αναμένεται από το βράδυ σήμερα και μέχρι το απόγευμα περίπου αύριο και θα αφορά το ανατολικό Αιγαίο και τα βόρεια βορειοανατολικά τμήματα της χώρας μας.

Σε ότι αφορά το νομό Αττικής δεν αναμένουμε κάτι το αξιόλογο σε αντίθεση με το νομό Θεσσαλονίκης όπου τα πράγματα θα είναι σαφώς πιο δύσκολα - επικίνδυνα. Καλό υπόλοιπο ημέρας σε όλες και όλους!

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή