Καιρός: Πού θα πέσουν τα πρώτα χιόνια σε λίγη ώρα - Μπαίνει σε... βροχοπεριπέτειες η Ελλάδα

Καιρός: Ο προγνώστης καιρού Θεοφάνης Χατζηγρίβας εξέτασε τα μέχρι στιγμής μετεωρολογικά δεδομένα 

Καιρός: Πού θα πέσουν τα πρώτα χιόνια σε λίγη ώρα - Μπαίνει σε... βροχοπεριπέτειες η Ελλάδα
EUROKINISSI
3'

Άστατος παραμένει ο καιρός με παρατεταμένη κακοκαιρία και το φθινοπωρινό σκηνικό να έχει εγκατασταθεί για τα καλά στη χώρα μας.

Το δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας ATENA βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, και αναμένεται να πλήξει πολλές περιοχές της χώρας.

Ο προγνώστης καιρού Θεοφάνης Χατζηγρίβας εξέτασε τα μέχρι στιγμής μετεωρολογικά δεδομένα και αποτύπωσε τις εκτιμήσεις του για το επόμενο χρονικό διάστημα κάνοντας λόγο για βροχοπεριπέτειες, ενώ αναφέρεται και στα πρώτα χιόνια.

Αναλυτικά αναφέρει:

-Περιορίζεται την Τετάρτη φίλοι μου η κακοκαιρία(τα ισχυρά φαινόμενα) σε τμήματα κυρίως της Ανατολικής Μακεδονίας, Θράκης και νησιωτικων του ανατολικού, νότιο ανατολικού Αιγαίου, όπως περιμέναμε και πλέον μένει να δούμε την πιθανή εξέλιξη των επόμενων ημερών.

-Υπάρχει μάλιστα κάποια αγωνία από τον αγροτικό κόσμο, που θέλουν κάποιες ημέρες με ηλιοφάνεια, μετά και τις τελευταίες βροχοπτώσεις, και εν μέρη θα τους κάνει τη χάρη. ....

-Έτσι λοιπόν από την Πέμπτη έως και την Κυριακή ,και κυρίως το διήμερο Πέμπτης-Παρασκευής, οι περιοχές που θα βραχούν θα είναι κυρίως ο δυτικός κορμός, από το ύψος της δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Δυτικής Στερεάς, Δυτικής Πελοποννήσου, Νησιωτικων του Ιονίου, και πολύ τοπικά περιοχές της Μακεδονίας, μακριά κυρίως από τη θάλασσα.

-Σε όλες τις άνω περιοχές θα καταστεί άστατος εκ νέου με τοπικές βροχές, μπορες η τοπικές καταιγίδες μικρής διάρκειας, αλλά πιθανώς σε πολύ τοπικό επίπεδο κυρίως στα δυτικά και το βόρειο Ιόνιο έντονες. θα υπάρχουν βέβαια,και μικρά ή μεγάλα ανοίγματα ηλιοφάνειας.

-Στην υπόλοιπη χώρα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που υπάρχουν, αλλά και που φαίνεται δύσκολα θα αλλάξουν, το κύριο χαρακτηριστικό θα,είναι η ηλιοφάνεια, με κάποια διάσπαρτα νέφη, που σε κάποιες περιπτώσεις κυρίως σε ορεινά θα αυξάνονται με πιθανότητα λίγων τοπικών φαινομένων.


-Δεν θα λείψουν και κάποιες τοπικές ομίχλες στο εσωτερικό νωρίς το πρωί.


-Η θερμοκρασία σε επίπεδα φυσιολογικά για την εποχή, ενώ θα αρχίσει λίγο να τσιμπάει τα πρωινά κυρίως σε πιο ορεινές-ημιορεινες περιοχές και όχι μόνο.


-Φαίνεται από την εικόνα που υπάρχει στα προγνωστικά μοντέλα ότι η χώρα μας ,και από τα δυτικά, βόρειο δυτικά σταδιακά και από το βράδυ της ερχόμενης Δευτέρας προς Τρίτη 17 του μήνα ,να μπαίνει σε κάποιες πιο σοβαρές βροχοπεριπετειες ,καθώς ένα καλά οργανωμένο σύστημα, θα προκαλέσει σοβαρή επιδείνωση με βροχές, μπορες η καταιγίδες, αυτη τη φορά και σε μεγαλύτερο τμήμα της χώρας .


-Η κέντρο βόρεια χώρα, και τα δυτικά μέσα στα έντονα φαινόμενα ,αλλα και πάλι είναι νωρίς να κρίνουμε, καθώς η ψυχρή λίμνη στην κεντρική Ευρώπη δεν έχει σταθερή τροχιά, οπότε και δεν μπορούμε να βγάλουμε από τώρα συμπεράσματα αρκετά, και κρατάμε μόνο την γενική εικόνα.

-Η δε θερμοκρασία εκείνο το διάστημα θα πέσει αισθητά, ενώ δεν αποκλείουμε να δούμε λευκή την κορυφή του Ολύμπου. Αρκετό ενδιαφέρον λοιπόν με τα "πρωτοβροχια " ,και με έναν φυσιολογικό παλιάκο Σεπτέμβρη όπως φυσικά του αρμοζει να ειναι

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή