Καιρός: Νέο κύμα βροχοπτώσεων με μπόρες και καταιγίδες - Πού θα «χτυπήσει»

Δείτε την πρόγνωση καιρού για αύριο Πέμπτη
2'

Με την κακοκαιρία ATENA να μετατοπίζεται προς τα ανατολικά της χώρας, ο καιρός αναμένεται σήμερα να είναι γενικά αίθριος, με νεφώσεις και τοπικές βροχές.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον προγνώστη Θεοφάνη Χατζηγρίβα, αύριο Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου, θα υπάρξουν μπόρες και καταιγίδες σε κάποια μέρη της χώρας όμως θα υπαρχουν και ανοίγματα με ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία,εξαιτίας του νότια που θα επικρατήσει σε πρόσκαιρη άνοδο, αισθητή τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά,αλλά νωρις το πρωί θα τσιμπάει.

Δείτε την πρόγνωση του Θεοφάνη Χατζηγρίβα:

«Νωρις το πρωί κυρίως σε τμήματα των Σποράδων, ανατολικού Πηλίου, ανατολικών νησιωτικων του Αιγαίου, και ορεινών τμημάτων της Κρήτης, ορεινών τμημάτων και πιθανώς ανατολικών παρακτιων αυτής άστατος με μικρά η μεγάλα στσδιακα,ανοίγματα και λίγες τοπικές βροχές. Στα βόρειο ανατολικά νησιωτικα και λίγες μπορες μικρής διάρκειας με βελτίωση.

Στην υπόλοιπη χώρα αίθριος με διάσπαρτες τοπικές νεφώσεις οι οποίες τοπικά θα είναι αυξημένες στο Ιόνιο, και τα δυτικά γενικώς ηπειρωτικά, με πιθανότητα τοπικών βροχοπτώσεων στα παράκτια κυρίως αυτών, και το Ιόνιο.
Μεσα στην ημέρα στην Κέρκυρα θα εκδηλωθεί και τοπική μπόρα η καταιγιδα ,με πιθανότητα τη νύχτα να,επηρεαστούν από αυτές και κάποιες παρακτιες κυριως,περιοχές της Ηπείρου. θα υπαρχουν όμως και ανοίγματα με ηλιοφάνεια γενικώς,στις άνω περιοχές.

Νωρις το πρωί τοπικά αυξημένες νεφώσεις στο εσωτερικό της χώρας που σταδιακά θα διαλυθούν και θα,επικρατήσει ηλιοφάνεια, ενω δεν θα λείψουν και κάποιες τοπικές ομίχλες.

Ανεμοι στο Ιόνιο,νοτίων, νότιο δυτικών διευθύνσεων με ένταση .

Στο νότιο Αιγαίο, Δυτικών, νοτιο δυτικών, και στο κεντρικό και βόρειο νοτίων τοπικά με ένταση.

Στο Θερμαϊκό, και τα παράκτια της Θεσσαλίας κυρίως,νότιο ανατολικοί, τοπικά ανατολικοί.
θερμοκρασία,εξαιτίας του νότια που θα επικρατήσει σε πρόσκαιρη άνοδο, αισθητή τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά,αλλά νωρις το πρωί θα τσιμπάει».