Καιρός - Καλλιάνος: Για 24 ώρες τα έντονα καιρικά φαινόμενα - Ποιες περιοχές θα πληγούν

«Δεν είναι κακοκαιρία που της δίνουμε όνομα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Καλλιάνος
EUROKINISSI
3'

Καθησυχάζει η πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου για το νέο κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται να «χτυπήσει» την χώρα την Παρασκευή (13/9).

Για αύριο αναμένονται τοπικές βροχές στα δυτικά, βόρεια και νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ενώ ισχυρές καταιγίδες περιμένουμε σε Βόρειο Ιόνιο, Ήπειρο και Μακεδονία, με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

«Δεν είναι κακοκαιρία, που της δίνουμε όνομα. Μου προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση που δόθηκε όνομα σε μία κακοκαιρία που αφορά άλλες χώρες και όχι την Ελλάδα.», σημείωσε ο Γιάννης Καλλιάνος.

Η αναλυτική ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

«ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ

Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί η είδηση ότι κακοκαιρία με συγκεκριμένο όνομα θα χτυπήσει τη χώρα μας τις επόμενες ώρες - ημέρες.

Καταρχάς θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι τα ονόματα των κακοκαιριών που αφορούν τη χώρα μας δίνονται από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) και υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία που ακολουθείται και σκοπός αυτής της διαδικασίας είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη μετάδοση της πληροφορίας προς τους πολίτες και την πολιτεία.

Μπαίνοντας στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ που είναι και η υπεύθυνη της παραπάνω διαδικασίας, δεν υπάρχει καμιά κακοκαιρία με όνομα που θα απασχολήσει τη χώρα μας.

Για την ιστορία η διαδικασία των ονομάτων στις κακοκαιρίες είχε ξεκινήσει από το Εθνικό Αστεροσκοπείο της Αθήνας (ΕΑΑ) και στη συνέχεια πέρασε στην ΕΜΥ ως ο επίσημος φορέας πρόγνωσης του καιρού για τη χώρα μας.

Άρα λοιπόν καταλαβαίνετε ότι καμιά κακοκαιρία με όνομα δεν αφορά τη χώρα μας για τις επόμενες κοντά ημέρες.

Σε ότι αφορά την είδηση για κακοκαιρία με όνομα που όμως δόθηκε από Μετεωρολογική Υπηρεσία άλλης χώρας, θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε στο βίντεο που ακολουθεί και που σημειώνουμε με το βέλος ότι αυτή η κακοκαιρία φεύγει αρκετές εκατοντάδες χιλιόμετρα πιο βόρεια από τη χώρα μας.

Οι κακοκαιρίες βέβαια δεν είναι σαν ένα τρένο που περνούν και φεύγουν, αλληλεπιδρούν με πολλούς άλλους παράγοντες γι' αυτό και όπως αναλύσαμε και στον τηλεοπτικό μας σταθμό OPEN και στην πρωινή εκπομπή #OraEllados αυτή η μετατόπιση της κακοκαιρίας θα οδηγήσει σε αστάθεια που θα επηρεάσει κυρίως τα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο (καιρός τύπου "Π") με πιο έντονα τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά τμήματα.

Έτσι λοιπόν έχουμε να κάνουμε με έναν τυπικό για την εποχή που βρισκόμαστε τύπο καιρού χωρίς κάποια φοβερή και με όνομα κακοκαιρία να σαρώνει τη χώρα μας.

Ο καιρός όταν είναι να κάνει τη ζημιά θα την κάνει και με μια τοπική αστάθεια, δεν χρειάζεται ονόματα και εξωπραγματικές κακοκαιρίες και το γνωρίζουμε σχεδόν όλοι αυτό.

Η άλλη εβδομάδα πιθανόν να κρύβει μια όντως επικίνδυνη κακοκαιρία για τη χώρα μας όπως σημειώνουμε και στον δεύτερο χάρτη μας με το λευκό βέλος. Για όσους όμως έχουν καθίσει στα πανεπιστημιακά έδρανα και έχουν διδαχτεί Μετεωρολογία θα γνωρίζουν πολύ καλά ότι είμαστε σε μια εποχή όπου η αστάθεια των μετεωρολογικών μοντέλων χτυπάει κόκκινο. Επομένως θα πρέπει να περιμένουμε αρκετές ημέρες ακόμη για να δούμε που θα καθίσει η μπίλια.

Καλό απόγευμα σε όλες και όλους!»

Σχετικές ειδήσεις