Καιρός: Πλησιάζει η επικίνδυνη κακοκαιρία - Βροχές και καταιγίδες το Σαββατοκύριακο

Δείτε πως θα κινηθεί ο καιρός

Καιρός: Πλησιάζει η επικίνδυνη κακοκαιρία - Βροχές και καταιγίδες το Σαββατοκύριακο
2'

Λίγο πριν την ισχυρή κακοκαιρία που θα «χτυπήσει» τη χώρα μας την επόμενη εβδομάδα, σήμερα Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόβλεψη της Χριστίνας Σούζη, την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου τοπικές βροχές θα σημειωθούν σε βόρεια και δυτικά, σποραδικές καταιγίδες στα βορειοδυτικά, στην υπόλοιπη χώρα συννεφιά και λιγη ηλιοφάνεια.

Στην Αττική γενικά αίθριος θα είναι σήμερα Παρασκευή ο καιρός με συννεφιά και τη θερμοκρασία να κινείται από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, το πρωί και το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και καταιγίδες.

Στη συνέχεια, το Σαββατο 14 Σεπτεμβρίου τοπικές μπορες θα σημειωθούν στα δυτικά, βόρεια και ανατολικό Αιγαίο και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

«Έρχεται επικίνδυνη κακοκαιρία»

Για τη νέα κακοκαιρία που θα «χτυπήσει» την επόμενη εβδομάδα τη χώρα προειδοποίησε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, μέσω ανάρτησής του στα social media, η οποία θα είναι ακόμα μεγαλύτερης επικινδυνότητας από τον «BORIS».

Ο γνωστός μετεωρολόγος επεσήμανε, ότι το όνομα της κακοκαιρίας δεν έχει δοθεί επίσημα από την ΕΜΥ, οπότε δεν υφίσταται και στη συνέχεια ενημέρωσε για το νέο επικίνδυνο κύμα που αναμένεται την επόμενη εβδομάδα.

«Η άλλη εβδομάδα πιθανόν να κρύβει μια όντως επικίνδυνη κακοκαιρία για τη χώρα μας όπως σημειώνουμε και στον δεύτερο χάρτη μας με το λευκό βέλος. Για όσους όμως έχουν καθίσει στα πανεπιστημιακά έδρανα και έχουν διδαχτεί Μετεωρολογία θα γνωρίζουν πολύ καλά ότι είμαστε σε μια εποχή όπου η αστάθεια των μετεωρολογικών μοντέλων χτυπάει κόκκινο. Επομένως θα πρέπει να περιμένουμε αρκετές ημέρες ακόμη για να δούμε που θα καθίσει η μπίλια.», έγραψε χαρακτηριστικά ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή