Καιρός: Συννεφιασμένη Κυριακή με βροχές και καταιγίδες

Καιρός: Η πρόγνωση του καιρού για αύριο Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2024 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)
3'

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες προβλέπει για αύριο Κυριακή η ΕΜΥ στα δυτικά, τα βόρεια και τις πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και τα ορεινά της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα κεντρικά και τα νότια τμήματα της ανατολικής χώρας τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια τους 25 με 26 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 27 με 29 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος καιρός στην Αττική με τους ανέμους να πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 20 έως 28 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, γενικά αίθριος καιρός με πιθανότητα να σημειωθούν τοπικοί όμβροι τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ οι οποία από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση και τη θερμοκρασία να κυμαίνεται μεταξύ 17 και 26 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από τις απογευματινές ώρες σχεδόν αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά σχεδόν αίθριος, βαθμιαία και από τα δυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και πιθανόν στη δυτική Μακεδονία μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται από αργά το απόγευμα.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Από τις μεσημβρινές ώρες στα ανατολικά δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 25 με 26 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Στις Κυκλάδες σχεδόν αίθριος. Στην Κρήτη λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία αίθριος. Στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς έως 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 21 έως 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.

Άνεμοι: Δυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.