Καιρός: Ξεχάστε τη ζέστη - Βροχές και καταιγίδες έως την Παρασκευή

Χαλάει ο καιρός και οι μετεωρολόγοι συνιστούν προσοχή 

Καιρός: Ξεχάστε τη ζέστη - Βροχές και καταιγίδες έως την Παρασκευή
INTIME NEWS
3'

Πέφτει σήμερα ο καιρός και, όλα δείχνουν, πως το φθινόπωρο ήρθε για να μείνει. Η θερμοκρασία, όπως αναφέρουν οι μετεωρολόγοι, δεν θα ξεπεράσει τους 28 βαθμούς Κελσίου ενώ από την Τρίτη μέχρι την Παρασκευή αναμένονται βροχές και καταιγίδες.

Σε ανάρτησή του ο Θοδωρής Κολυδάς αναφέρει χαρακτηριστικά: «Για πρώτη φορά εδώ και πολύ καιρό, οι προβλεπόμενες τιμές της θερμοκρασίας θα βρίσκονται κάτω από τις κανονικές τιμές. Είχαμε συνηθίσει για πάνω από ένα τρίμηνο θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά επίπεδα. Αλλάζει λοιπόν η κατάσταση, για να μας θυμίσει πως (πρέπει να) είναι ο φθινοπωρινός καιρός».

Ο ίδιος εφιστά προσοχή την επόμενη εβδομάδα: «Η προσοχή μας τις επόμενες ημέρες στα χαμηλά που έρχονται από κεντρική Μεσόγειο».

Για βροχές κάνει λόγο και ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας ο οποίος λέει χαρακτηριστικά πως πρέπει να πάρουμε ζακετούλα και μιλά για βροχές από την Τρίτη μέχρι την Παρασκευή.

Σήμερα Κυριακή, σύμφωνα με την ΕΜΥ, προβλέπονται στα δυτικά, τα βόρεια και τις πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και τα ορεινά της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα κεντρικά και τα νότια τμήματα της ανατολικής χώρας τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια τους 25 με 26 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 27 με 29 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση των επόμενων ημερών

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 16-09-2024

Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες κυρίως στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά το πρωί και στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά και την Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια τους 24 με 25 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 17-09-2024

Αστατος καιρός με παροδικά αυξημένες νεφώσεις, τοπικές βροχές και κυρίως στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά έως 6 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και από το απόγευμα στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια τους 24 με 26 βαθμούς και στα ανατολικά και νότια τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή