Καιρός: Έρχεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές

Καιρός: Η θερμοκρασία θα πέσει κάτω από τις κανονικές τιμές
Αρχείου - Eurokinissi
4'

Ο καιρός αρχίζει να αλλάζει σταδιακά και να προσαρμόζεται στο φθινόπωρο. Σύμφωνα με την ΕΜΥ και τις μετεωρολογικές προβλέψεις, αναμένεται μια βροχερή εβδομάδα με τις θερμοκρασίες να πέφτουν, φτάνοντας έως και 4 βαθμούς κάτω από τα φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή.

Αυτή τη βδομάδα θα έχουμε και φθινοπωρινές βροχές, ιδιαίτερα στα νησιά του Ιονίου και στις κεντρικές και βόρειες ηπειρωτικές περιοχές από την Τρίτη. Οι άνεμοι στα πελάγη δεν αναμένεται να δημιουργήσουν προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, με τη διεύθυνση να είναι κυρίως δυτική βορειοδυτική, φτάνοντας τα 3 με 5 μποφόρ και τοπικά στα νότια πελάγη τα 6 μποφόρ.

Τη Δευτέρα σε όλη τη χώρα θα επικρατήσει γενικά ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα, ωστόσο πρόσκαιρες τοπικές βροχές είναι πιθανό να σημειωθούν σε περιοχές όπως το Ιόνιο, τα βόρεια ηπειρωτικά, η Κρήτη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 24 με 26 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ τοπικά στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και στα Δωδεκάνησα η θερμοκρασία μπορεί να φτάσει έως και τους 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με ανέμους μεταβλητούς στα 3 με 4 μποφόρ και στο Σαρωνικό δυτικούς βορειοδυτικούς που θα φτάνουν έως και τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς. Παρόμοιες συνθήκες θα επικρατήσουν και στη Θεσσαλονίκη, όπου προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί, φτάνοντας τα 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς.

Όσο πλησιάζουμε στην Τρίτη, στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, οι οποίες θα επηρεάσουν κυρίως το Ιόνιο, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και το βορειοδυτικό Αιγαίο, όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγα σύννεφα και ήπιοι καιροί, με τη θερμοκρασία να παραμένει στα ίδια επίπεδα με τις προηγούμενες ημέρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις και στα δυτικά από νότιες, φτάνοντας τα 5 μποφόρ.

Ο καιρός την εβδομάδα που μας έρχεται

Ο καιρός τη Δευτέρα (16/9)

Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες κυρίως στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά το πρωί και στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά και την Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια τους 24 με 25 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός της Τρίτης (17/9)
Αστατος καιρός με παροδικά αυξημένες νεφώσεις, τοπικές βροχές και κυρίως στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά έως 6 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και από το απόγευμα στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια τους 24 με 26 βαθμούς και στα ανατολικά και νότια τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τετάρτη (18/9)
Αρχικά στο Ιόνιο, τα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, το βόρειο Αιγαίο και τις Σποράδες και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και την Εύβοια, νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα κυμανθεί σε επίπεδα χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή κατά 2 με 4 βαθμούς.

Ο καιρός την Πέμπτη (19/9)
Στο Ιόνιο, τα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και πρόσκαιρα τις Κυκλάδες και την Κρήτη, νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων τις βραδινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στο νότιο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.