Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης - Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χαλάζι

Η θερμοκρασία στα βόρεια θα υποχωρήσει κατά 6 με 8 βαθμούς Κελσίου.
2'

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε το πρωί της Τετάρτης 18 Σεπτεμβρίου η ΕΜΥ.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση βαθύ βαρομετρικό χαμηλό θα σημειωθεί από τα βόρεια – βορειοδυτικά συνοδευόμενο από ψυχρό μέτωπο πρόκειται να προκαλέσει το Σαββατοκύριακο επιδείνωση του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους σε όλη σχεδόν τη χώρα και τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη βόρεια και την ανατολική νησιωτική Ελλάδα. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα υποχωρήσει κατά 6 με 8 βαθμούς Κελσίου.

Πιο αναλυτικά:

Α. Θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεων 8 με 9 και πρόσκαιρα με ριπές έως 10 μποφόρ θα πνέουν από τις προμεσημβρινές ώρες του Σαββάτου (18-11-23) στα δυτικά και βαθμιαία και στα ανατολικά. Οι άνεμοι σταδιακά θα εξασθενήσουν από το απόγευμα της Κυριακής (19-11-23).

Β. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από τις πρώτες ώρες του Σαββάτου (18-11-23) έως και το απόγευμα της ίδιας ημέρας στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα νωρίς το πρωί στη Θράκη.

«Θέλει προσοχή αυτός ο καιρός»

Νωρίτερα, ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποίησε για κακοκαιρία που θα κυλήσει την σημερινή ημέρα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, σήμερα, Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου θα έχουμε βροχές και καταιγίδες από το ύψος της βόρειας Πελοποννήσου και προς τα πάνω, ενώ τόνισε πως ο καιρός το τελευταίο διάστημα θέλει αρκετή προσοχή.

«Θέλει προσοχή αυτός ο καιρός καθώς είμαστε σε μια εποχή με πολύ θερμές τις θάλασσες μας και τροφοδοτούνται αυτά τα ακραία καιρικά φαινόμενα για αυτό και δεν αποκλείεται να προκληθούν μικροπλημμυρικά προβλήματα, να δούμε χαλαζοπτώσεις ή και προβλήματα από τους κεραυνούς με αρκετή συχνότητα», είπε χαρακτηριστικά

Παράλληλα, βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες θα σημειωθούν προς τα κεντρικά, βόρεια και δυτικά ενώ καλύτερος θα είναι ο καιρός προς το κεντρικό, ανατολικό και νότιο Αιγαίο που θα έχουμε και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα είναι υψηλή και θα φτάσει κατά τόπους τους 28 και 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, το απόγευμα θα πυκνώσουν τα σύννεφα και πολύ πιθανό να συναντήσουμε βροχές ακόμη και καταιγίδες.

Σχετικές ειδήσεις