Καιρός: Με μπουφάν αποχαιρετάει ο Σεπτέμβρης - Βοριάδες και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας

Από Κυριακή μεσημέρι αλλάζει ριζικά το σκηνικού του καιρού 

Καιρός: Με μπουφάν αποχαιρετάει ο Σεπτέμβρης - Βοριάδες και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας
Φωτ. αρχείου: Eurokinissi
1'

Τα τελευταία δείγματα καλοκαιρινού καιρού απολαμβάνουμε αυτές τις μέρες, αλλά ο Σεπτέμβρης θα μας αποχαιρετίσει απαιτώντας να βγάλουμε από τα ντουλάπια τα μπουφάν.

Μπορεί αύριο και μεθαύριο η θερμοκρασία να θυμίσει καλοκαίρι, και όπως ανέφερε ο Γιώργος Τσατραφύλλιας πιθανόν η Αθήνα να.... ανακηρυχτεί «πρωταθλήτρια» θερμοκρασίας στην Ευρώπη , ωστόσο το φθινόπωρο θα δείξει το πρόσωπό του από την Κυριακή το μεσημέρι.

Για την Κυριακή η ΕΜΥ προβλέπει:

Αρχικά σχεδόν αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα. Από τις προμεσημβρινές ώρες στα βορειοδυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, το βορειοανατολικό Αιγαίο, τις Σποράδες και την Εύβοια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν βροχές, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στη Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο. Το βράδυ τα φαινόμενα στα βορειοανατολικά θα ενταθούν ενώ στα δυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και τοπικά στα δυτικά και τα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα δυτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία στο Ιόνιο και τα βορειοδυτικά ηπειρωτικά δεν θα ξεπεράσει τους 24 με 26 βαθμούς. Στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 28 με 30 βαθμούς και κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 31 με 33 βαθμούς, αλλά από το απόγευμα στα βορειότερα θα σημειώσει αισθητή πτώση.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή