Έρχεται κακοκαιρία λέει ο Χατζηγρίβας: Αναμένονται βροχές και ισχυρές καταιγίδες

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού
Αρχείου - Eurokinissi
2'

Αισθητή μεταβολή του καιρού με βροχές και καταιγίδες, σε ορισμένες περιπτώσεις και ισχυρές αναμένονται την ερχόμενη εβδομάδα σύμφωνα με την εκτίμηση του Λαρισαίου καιρικού αναλυτή, Θεοφάνη Χατζηγρίβα.

«Βάση των τελευταίων προγνωστικών στοιχείων, όπου φαίνεται να υπάρχει μάλιστα και μια συμφωνία στο σύνολο σχεδόν των προγνωστικών μοντέλων, πρώτα στο Ιόνιο και τα δυτικά μέσα στην πέμπτη, και σταδιακά από την Παρασκευή μέχρι και τουλάχιστον την Κυριακή της νέας εβδομάδας θα έχουμε ξανά μια αισθητή μεταβολή με βροχές και καταιγίδες, σε ορισμένες περιπτώσεις και ισχυρές», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανάρτηση του.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Μετά την πρόσκαιρη επιδείνωση που θα παρουσιάσει ο καιρός την Κυριακή κυρίως στα βόρεια, αυτό που θα μας μείνει από την Δευτέρα μέχρι και το μισό της Πέμπτης περίπου από την νέα εβδομάδα θα είναι οι ισχυροί άνεμοι στα πελάγη (βοριάδες) , η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, και η ηλιοφάνεια σε ολόκληρη σχεδόν την χώρα, με φανταστική μάλιστα διαύγεια και ορατότητα.
▪️Λιγα φαινομενα θα έχουμε μόνο στα ανατολικά και βόρειο ανατολικά νησιωτικα νωρίς τη Δευτέρα το πρωί με εξασθένηση μέχρι το μεσημέρι.
▪️Η θερμοκρασία εκτός από την πτώση που θα έχει ,με φυσιολογικές τιμές για την εποχή ως προς τις μέγιστες, θα,μας φέρει από το πρωινο της τρίτης και τις πρώτες μονοψήφιες ελάχιστες, σε περιοχές όπως της Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και πιθανώς βόρειας Στερεάς, ενω θα φλερτάρει με το μηδέν σε αρκετές ημιορεινες περιοχές, καθώς και σε αστικά της δυτικής Μακεδονίας. (πχ Φλώρινα)
▪️Οι άνεμοι θα εξασθενησουν από την Τετάρτη προς Πέμπτη σταδιακά.
▪️ΒΑΣΗ των τελευταίων προγνωστικών στοιχείων, όπου φαίνεται να υπάρχει μάλιστα και μια συμφωνία στο σύνολο σχεδόν των προγνωστικών μοντέλων, πρώτα στο Ιόνιο και τα δυτικά μέσα στην πέμπτη, και σταδιακά από την Παρασκευή μέχρι και τουλάχιστον την Κυριακή της νέας εβδομάδας θα έχουμε ξανά μια αισθητή μεταβολή με βροχές και καταιγίδες, σε ορισμένες περιπτώσεις και ισχυρές.
▪️Θα τι δούμε όμως λίγο αργότερα ποιες περιοχές θα επηρεαστούν αν και φαίνεται αρκετά οργανωμένη κακοκαιρια, με ανατολική επέκταση.
▪️Η θερμοκρασία γενικώς την νέα εβδομάδα θα κυμανθεί σε φυσιολογικες τιμές.
▪️Οτι νεότερο φυσικά υπάρξει θα ενημερωθείτε άμεσα και με σεβασμό».