Καιρός - Μαρουσάκης: Έρχεται νέο κύμα κακοκαίριας - Πότε θα «χτυπήσει» την χώρα μας

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη

Καιρός - Μαρουσάκης: Έρχεται νέο κύμα κακοκαίριας - Πότε θα «χτυπήσει» την χώρα μας
Αρχείου - Eurokinissi
3'

Θα αρχίσουν σιγά σιγά και προς το απόγευμα να υποχωρούν οι επικίνδυνοι άνεμοι για να οδηγηθούμε σταδιακά προς το τέλος της εβδομάδας σε ένα νέο κύμα κακοκαιρίας.

Αναλυτικότερα, για αύριο Τρίτη (1/10) θα κυριαρχήσει σε ολόκληρη την χώρα ηλιοφάνεια, ενώ τοπικές νεφώσεις αναμένονται στα βορειοανατολικά τμήματα και την βόρεια Κρήτη.

Οι ισχυροί άνεμοι θα επιμείνουν προσεγγίζοντας το μεσημέρι ακόμα και τα 7 μποφόρ.

Ο υδράργυρος θα αγγίξει το μεσημέρι τους 24 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Για έντονα καιρικά φαινόμενα προειδοποίησε με ανάρτησή του στα social media τις ο γνωστός προγνώστης Θεοφάνης Χατζηγρίβας, τα οποία θα «χτυπήσουν» τη χώρα τις επόμενες ημέρες.

Η αναλυτική ανάρτηση του Θεοφάνη Χατζηγρίβα

Η ψυχρα έως κρύο που θα μας συντροφεύει τα πρωινά, και οι φυσιολογικές για την εποχή μέγιστες, συνοδεία αρκετης ηλιοφάνειας μέχρι και την Πέμπτη, θα δώσει από τα δυτικά σταδιακά τη θέση της σε βροχές, μπόρες ,αλλά και καταιγίδες τοπικά ισχυρές.

▪️Ετσι λοιπόν αναλυτικά και βάση των τελευταίων προγνωστικών στοιχείων ο καιρός θα εξελιχθεί κάπως,έτσι....
▪️ΤΡΙΤΗ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ : Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα,ψυχρα έως κρύο τα πρωινά, και φυσιολογικες έως,λίγο χαμηλοτερες στα βορειότερα θερμοκρασίες για την εποχή.
▪️ΠΕΜΠΤΗ : Σταδιακά μέσα στην ημέρα σε Ιόνιο (κυρίως βορειο ) , δυτικά ηπειρωτικά γενικώς (κυρίως Ηπειρο ) ,τοπικά αυξημένες νεφώσεις και γενικά αστατος με βροχές η μπορες ,και σε Κέρκυρα και Ηπειρο ,τοπικές καταιγίδες.
Δεν φαίνεται να,επηρεάζεται η υπόλοιπη χώρα όπου θα συνεχίσει στο μοτίβο των προηγούμενων ημερών
▪️ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ : Στα δυτικά και το Ιόνιο άστατος με τοπικές βροχές, μπορες η καταιγίδες, οι οποίες αργά και τμηματικά κυριως από τις βραδυνές ώρες προς Σάββατο, θα αρχίσουν να κινούνται ανατολικά στο εσωτερικό, και τη δυτική και τοπικά κεντρική Μακεδονια .
Σημείωση ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα με την μπούκα των φαινομένων, τόσο στο Ιόνιο, αλλά και σε ολόκληρο το δυτικο κορμό τα φαινόμενα να έχουν ιδιαίτερα έντονο χαρακτήρα με αρκετά ηλεκτρικά.
▪️ΣΑΒΒΑΤΟ ,ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΑ : Η χώρα μας θα βρίσκεται υπό την επιρροή κακοκαιρίας με βροχές, μπορες και τοπικές καταιγίδες, όπου τμηματικά θα επηρεάσουν μέχρι και την Δευτέρα το σύνολο της χώρας. (δυτικά προς ανατολικά)
▪️Θα βρέξει λίγο έως πολύ σε ολόκληρη τη χώρα,καθώς μιλάμε για ένα καλά οργανωμένο σύστημα το οποίο θα κινείτε ιδιαίτερα αργά.
▪️Στην πορεία και μετά την ΔΕΥΤΕΡΑ 07.10 ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση.
▪️Βαση της εικόνας, και διάταξης των συστημάτων, εάν δεν αλλάξει κάτι σημαντικά στην ακολουθεία ,σίγουρα ο μηνας θα συνεχίσει με μικρά διαλύματα να είναι ιδιαίτερα βροχερός ,με έμφαση μάλιστα μετά το 2ο μισό.
▪️Αυτη φίλοι μου είναι η εικόνα, και η πιθανή έκβαση, αλλά όπως πάντα, ο καιρός έχει τον τελευταίο λόγο, και με κάθε πιθανή αλλαγή θα υπάρξει σχετική ενημέρωση.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή