Κακοκαιρία Κασσάνδρα: Έρχεται με «άγριες» διαθέσεις - Ισχυρές βροχές και coastal events

Η κακοκαιρία Κασσάνδρα σχηματίζεται στην κεντρική Μεσόγειο και αναμένεται να πλήξει τη χώρα μας από το μεσημέρι της Παρασκευής
In Time
3'

Αγριεύει ο καιρός από την Πέμπτη καθώς θα κάνει την εμφάνισή της η κακοκαιρία «Κασσάνδρα» αρχικά στην κεντρική Μεσόγειο και στη συνέχεια κινηθεί προς την Ελλάδα, όπου και αναμένεται την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου.

Αύριο Πέμπτη (03.10.2024) αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στη Δυτική Ελλάδα, αλλά την Παρασκευή (04.10.2024), όπως αναφέρει στην ανάρτησή του ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θόδωρος Κολυδάς η κακοκαιρία «Cassandra» θα επηρεάσει τη χώρα μας με ισχυρές βροχές, ενισχυμένους ανέμους και coastal events

Στην ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter), ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, αναφέρει ότι η «Cassandra» θα επηρεάσει τη χώρα μας από το μεσημέρι της Παρασκευής:

«Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ CASSANDRA ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ – ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΤΕΙ ΚΑΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Βαρομετρικό χαμηλό σχηματίζεται στον Κόλπο της Γένοβας την Πέμπτη το οποίο θα επηρεάσει την Ιταλία και τις χώρες των Βορειοδυτικών Βαλκανίων με ισχυρές βροχές, ενισχυμένους ανέμους και coastal events. H κακοκαιρία έλαβε την ονομασία #Cassandra και θα κινηθεί Α-ΒΑ.

Στη χώρα μας θα επηρεαστούν από το μεσημέρι της Παρασκευής αρχικά το Βόρειο Ιόνιο και η Ήπειρος και έως το βράδυ τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, η δυτική Στερεά και η βορειοδυτική Πελοπόννησος, με φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους ισχυρά».

Ο καιρός την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, την Πέμπτη στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο σποραδικές καταιγίδες, με εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη δυτική Μακεδονία, στα δυτικά τμήματα της ανατολικής Στερεάς και στην βόρεια Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ και μόνο στα Δωδεκάνησα θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 24 με 26 και τοπικά 27 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 27 με 30 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 25 με 28 βαθμούς Κελσίου.