Καιρός: Φαινόμενα «Τύπου Π» στο τέλος της εβδομάδας

Φθινοπωρινό αναμένεται το σκηνικό του καιρού σε αρκετές περιοχές της χώρας προς το τέλος της εβδομάδας.

Καιρός: Φαινόμενα «Τύπου Π» στο τέλος της εβδομάδας
1'

Φθινοπωρινό αναμένεται το σκηνικό του καιρού σε αρκετές περιοχές της χώρας προς το τέλος της εβδομάδας. Ειδικότερα, ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, ανέφερε ότι αναμένονται φαινόμενα «Τύπου Π», τα οποία θα επηρεάζουν σημεία της επικράτειας σχηματίζοντας νοητά το γράμμα «Π».

Οι περισσότερες βροχές θα ξεκινήσουν από την Παρασκευή θα συνεχιστούν τον Σαββατοκύριακο και την Δευτέρα και θα επηρεάσουν κυρίως τα Δυτικά τα Βόρεια και το Ανατολικό Αιγαίο- ΚΑΙΡΟΣ ΤΟΥ «Π» (Αθροιστικός εβδομαδιαίος υετός)

Η θερμοκρασία θα ανέβει πρόσκαιρα αυτή την εβδομάδα, ενώ τις επόμενες ημέρες θα πέσει πάλι και δεν θα απέχει πολύ από τα κανονικά επίπεδα. Οι βροχοπτώσεις θα ξεκινήσουν από την Παρασκευή και θα συνεχιστούν μέχρι τη Δευτέρα, επηρεάζοντας κυρίως τα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο.

Καιρός: Η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά:


Βαρομετρικό χαμηλό σχηματίζεται στον Κόλπο της Γένοβας την Πέμπτη το οποίο θα επηρεάσει την Ιταλία και τις χώρες των Βορειοδυτικών Βαλκανίων με ισχυρές βροχές , ενισχυμένους ανέμους και coastal events. H κακοκαιρία έλαβε την ονομασία #Cassandra και θα κινηθεί Α-ΒΑ.

Στη χώρα μας θα επηρεαστούν από το μεσημέρι της Παρασκευής αρχικά το Βόρειο Ιόνιο και η Ήπειρος και έως το βράδυ τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, η δυτική Στερεά και η βορειοδυτική Πελοπόννησος, με φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους ισχυρά.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή