Καιρός Οκτωβρίου: Πρώτα μικρό καλοκαιράκι και μετά πρόβα χειμώνα - Πότε κάνει...βουτιά ο υδράργυρος

Αλλαγές καιρικών συνθηκών μέσα σε λίγες μέρες 
Φωτ. αρχείου: Eurokinissi
1'

Εκ διαμέτρου αντίθετες θα είναι οι καιρικές συνθήκες τον μήνα Οκτώβριο καθώς έρχεται μικρό καλοκαιράκι αλλά από τις 12 του μηνός η θερμοκρασία πέφτει αισθητά.

Τη δική του πρόβλεψη κατέθεσε ο προγνώστης καιρού Λευτέρης Σούσος.

Αναλυτικά αναφέρει:

Η νέα εβδομάδα θα χαρακτηριστεί στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας καλοκαιρινή, μιας που ο υδράργυρος θα παρουσιάσει άνοδο και από την ερχόμενη Πέμπτη έως και το Σάββατο το θερμόμετρο θα αγγίξει τους 30-32 βαθμούς.

Τα προγνωστικά στοιχεία μετά τις 12 του μήνα δείχνουν ότι η θερμοκρασία θα αρχίζει να σημειώνει αισθητή πτώση σε Φθινοπωρινά επίπεδα(ακόμη πρόσκαιρα και σε χαμηλά επίπεδα για την εποχή) ιδιαίτερα για την ανατολική προσήνεμη χώρα όπου θα ενισχυθούν και οι βοριάδες στο Αιγαίο.

Σε αυτό το διάστημα φαίνονται λίγες ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως σε ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές.

Είχα τονίσει και στην μακροπρόθεσμη εκτίμηση καιρού για τον μήνα Οκτώβρη ότι θα έχουμε αρκετά θερμοκρασιακά σκαμπανεβάσματα.Θα δούμε προς τα μέσα της εβδομάδας και όσο θα βαδίζουμε προς το τέλος της για το αν υπάρξουν κάποια αξιόλογα φαινόμενα το επόμενο διαστήμα πέραν τις λίγες τοπικές βροχούλες της ερχόμενης εβδομάδας κυρίως στα δυτικά βορειοδυτικά και στα ανατολικά βορειοανατολικά.

Καλή εβδομάδα να έχουμε!