Καιρός - Γιαννόπουλος στο Newsbomb.gr: «Αναμένονται θερμές και ηλιόλουστες μέρες»

Άνοδος της θερμοκρασίας και ηλιοφάνεια - Η πρόβλεψη του Παναγιώτη Γιαννόπουλου στο Newsbomb.gr

Καιρός - Γιαννόπουλος στο Newsbomb.gr: «Αναμένονται θερμές και ηλιόλουστες μέρες»
INTIME NEWS
2'

Η νέα εβδομάδα αναμένεται να είναι γενικά ηλιόλουστη, με άνοδο της θερμοκρασίας από την Τετάρτη, όπως δήλωσε ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος στο Newsbomb.gr. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, από την Πέμπτη η θερμοκρασία θα φτάσει τους 30 βαθμούς Κελσίου, και το Σαββατοκύριακο θα κυμαίνεται σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα από τα κανονικά.

Σήμερα Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες βροχές το πρωί στη Θράκη και μέχρι το μεσημέρι στο ανατολικό Αιγαίο. Η ορατότητα το πρωί θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, ενώ στα δυτικά ηπειρωτικά θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με ένταση 3 έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 25 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και βόρεια, και από 26 έως 29 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες περιοχές, με τα ανατολικά ηπειρωτικά να φτάνουν τους 29 βαθμούς.

Στην Αττική, ο καιρός θα είναι αίθριος, με βορειοδυτικούς ανέμους 4 μποφόρ και θερμοκρασία από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη, επίσης αίθριος καιρός, με ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Η Τρίτη θα παραμείνει ηλιόλουστη σε όλη τη χώρα, με βορειοδυτικούς ανέμους στα Δωδεκάνησα που τοπικά θα φτάσουν τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, φτάνοντας τους 27 έως 29 βαθμούς στα ανατολικά και νότια.

Ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος, μιλώντας στο Newsbomb.gr, ανέφερε: «Ο καιρός στην Αθήνα σήμερα και αύριο θα είναι ήλιος, με θερμοκρασίες 26-28°C. Από την Τετάρτη και Πέμπτη, μπορεί να φτάσουμε και τους 30 βαθμούς. Την Παρασκευή και το Σάββατο, η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 30°C, ίσως φτάσει και τους 31°C. Ο καιρός θα παραμείνει αίθριος, με ελάχιστη συννεφιά την Πέμπτη και Παρασκευή. Οι μόνες βροχές που θα έχουμε θα είναι την Τετάρτη και το Σάββατο, το μεσημέρι στα βορειοδυτικά της χώρας, κυρίως στο Βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο. Στην υπόλοιπη χώρα δεν αναμένονται βροχές, με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει κατά 5 βαθμούς και να ξεπερνά τους 30°C. Οι πρωινές ομίχλες θα υποχωρήσουν από την Κυριακή, με νέα πτώση της θερμοκρασίας».

Tο ραντάρ με τον καιρό ΤΩΡΑ, μέσα από το WINDY που χρησιμοποιεί τα προγνωστικά μοντέλα GFS, ECMWF και NEMS

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή