Καιρός - Κολυδάς: «Ορθώνεται» αντικυκλώνας - Πώς θα επηρεάσει τη χώρα μας

Πώς θα είναι ο καιρός το σαββατοκύριακο και πώς θα εξελιχθεί από την επόμενη εβδομάδα
1'

Η ανομβρία που επικρατεί στη χώρα μας, παρά τις σποραδικές βροχές που εκδηλώνονται κατά διαστήματα στο πλαίσιο κακοκαιρίας, συνεχίζεται με τις όποιες δυσμενείς συνέπειές της.

Ο καιρός το τριήμερο Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ανάρτησή του ο διευθυντής της ΕΜΥ, μετεωρολόγος Θόδωρος Κολυδάας, εκτός από μερικά φαινόμενα κυρίως στα βόρεια και δυτικά, δεν θα υπάρξουν άλλες εκπλήξεις.

Ωστόσο όπως επισημαίνει από την επόμενη εβδομάδα, ένας αντικυκλώνας, που «ορθώνεται» από την Κεντρική Μεσόγειο θα εμποδίσει καιρικά συστήματα να επηρεάσουν την Ελλάδα.

Η πρόγνωση του καιρού για την Πέμπτη 10/10/2024

Στα δυτικά, τα νότια και τα ανατολικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές.
Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και δεν αποκλείεται να σχηματιστούν ομίχλες.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί κατά 3 με 5 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας τους 28 με 29 βαθμούς και τοπικά στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και την Κρήτη τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.