Καιρός: Καμπανάκι από μετεωρολόγους για ψυχρές αέριες μάζες μετά τη ζέστη - «Ορθώνεται» αντικυκλώνας

Καιρός: Αλλαγή έρχεται στο σκηνικό του καιρού από την ερχόμενη εβδομάδα - Για ψυχρές αέριες μάζες που θα επηρεάσουν τη χώρα κάνουν λόγο οι μετεωρολόγοι

Καιρός: Καμπανάκι από μετεωρολόγους για ψυχρές αέριες μάζες μετά τη ζέστη - «Ορθώνεται» αντικυκλώνας
INTIME.
2'

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από την ερχόμενη εβδομάδα με κύριο χαρακτηριστικό του καιρού την «βουτιά» που θα σημειωθεί στη θερμοκρασία η οποία σύμφωνα με τους μετεωρολόγους θα είναι της τάξεως των 8 βαθμών κελσίου.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους ο καιρός την εβδομάδα που διανύουμε θα είναι σχεδόν αίθριος ωστόσο από τα τέλη της εβδομάδας και συγκεκριμένα από Κυριακή (13/10) και μετά ο υδράργυρος θα παρουσιάσει πτώση. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί σε επίπεδα λίγο κάτω από τα κανονικά.

Κολυδάς: «Ορθώνεται» αντικυκλώνας - Πώς θα επηρεάσει τη χώρα μας

Η ανομβρία που επικρατεί στη χώρα μας, παρά τις σποραδικές βροχές που εκδηλώνονται κατά διαστήματα στο πλαίσιο κακοκαιρίας, συνεχίζεται με τις όποιες δυσμενείς συνέπειές της.

Ο καιρός το τριήμερο Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ανάρτησή του ο διευθυντής της ΕΜΥ, μετεωρολόγος Θόδωρος Κολυδάς, εκτός από μερικά φαινόμενα κυρίως στα βόρεια και δυτικά, δεν θα υπάρξουν άλλες εκπλήξεις.

Ωστόσο όπως επισημαίνει από την επόμενη εβδομάδα, ένας αντικυκλώνας, που «ορθώνεται» από την Κεντρική Μεσόγειο θα εμποδίσει καιρικά συστήματα να επηρεάσουν την Ελλάδα.

kolydas.jpg

Αρνιακός: «Πρωτοφανή φαινόμενα επηρεάζουν την Ελλάδα»

Ο Τάσος Αρνιακός αρχικά μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες ώρες στη Φλόριντα και τον τυφώνα Μίλτον που την πλησιάζει επικίνδυνα. Ο ίδιος εξήγησε πως πρόκειται για φαινόμενα που οφείλονται στην άνοδο της θερμοκρασίας και ιδιαίτερα στην θάλασσα, σημείο όπου γεννιούνται οι τυφώνες.

Ο μετεωρολόγος στη συνέχεια, αναφορικά με την Ελλάδα τόνισε: «Η Μεσόγειος δεν έχει τέτοιες καταστάσεις, όμως τα τελευταία χρόνια βλέπουμε πρωτοφανή φαινόμενα που δείχνουν πως μας επηρεάζουν».

Η θερμοκρασία σύμφωνα με τον ίδιο, τις επόμενες ημέρες θα ανέβει, με αποκορύφωμα την Παρασκευή που θα «αγγίξει» τους 34 βαθμούς Κελσίου. Δυτικά σήμερα περιμένουμε βροχές σε Κέρκυρα, Δυτική Ελλάδα, Στερεά Ελλάδα, Ήπειρο, στη συνέχεια θα προχωρήσουν σε Θεσσαλία και Μακεδονία, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα βορειοδυτικά.

Στην Αττική ο υδράργυρος αναμένεται να φτάσει σήμερα τους 29 – 30 βαθμούς Κελσίου ενώ στη Θεσσαλονίκη τους 27.

Από το Σάββατο ξεκινά η πτώση της θερμοκρασίας ενώ αναμένονται βοριάδες.

LIVE ο καιρός μέσω WINDY

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή