Καιρός: Οκτώβριος και καλά μπάνια

Την Παρασκευή καταγράφηκαν σε αρκετές περιοχές θερμοκρασίες πάνω από τους 30 βαθμούς Κελσίου
2'

Τι κι αν βρισκόμαστε στα μέσα του φθινοπώρου, ο καιρός θυμίζει καλοκαιράκι ακόμα, με τις θερμοκρασίες να βρίσκονται στα ύψη και τα χειμωνιάτικα να παραμένουν στις ντουλάπες.

Ενδεικτικά μόνο όπως αναφέρει το meteo.gr, την περασμένη Πέμπτη, καταγράφηκαν πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες στην Ανατολική Στερεά και στην Πελοπόννησο. Η μέγιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στο Γαλαξίδι και ήταν ίση με 35.2 °C, ενώ ακολούθησαν ο Αυλώνας Αττικής (34.9 °C) και Άμφισσα και η Θήβα – Νέα Οδός (34.7 °C).

Ανάλογη ήταν η εικόνα και την Παρασκευή, καθώς όπως αναφέρει 101 από τους 516 επί του παρόντος ενεργούς σταθμούς κατέγραψαν θερμοκρασίες μεγαλύτερες των 30 °C (ποσοστό ~20%) ενώ σε 443 σταθμούς (ποσοστό ~86%) η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 25 °C.

Το δεύτερο 10ήμερο του Οκτωβρίου φαίνεται πως έχει καλοκαιρινές διαθέσεις με την απολύτως μέγιστη θερμοκρασία να φθάνει τους 34 βαθμούς Κελσίου, όπως επισημαίνει σε ανάρτησή του, ο διευθυντής της ΕΜΥ, μετεωρολόγος Θόδωρος Κολυδάς.

Πρόγνωση καιρού για αύριο Κυριακή 13-10-2024

Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στην ανατολική χώρα όπου θα εκδηλωθούν ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 22 με 25 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τους 26 με 29 βαθμούς, στη νησιωτική χώρα τους 24 με 26 βαθμούς και στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.