Καιρός: Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας - Σε ποιες περιοχές

Για τσουχτερό κρύο και απότομη πτώση της θερμοκρασίας κάνει λόγο το Meteo.gr
1'

Απότομη αλλαγή του καιρού με πτώση της θερμοκρασίας και αρκετό κρύο μέχρι τις 23/10 αναφέρει στην σημερινή του πρόγνωση το Meteo.gr

Σύμφωνα με τα προγνωστικά του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν τις τελευταίες εβδομάδες στη χώρα θα υποχωρήσουν και η επικείμενη πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει αισθητή άμεσα σε πολλές περιοχές της επικράτειας και ειδικότερα στη Βόρεια Ελλάδα

Όπως προκύπτει από τα διαθέσιμα στοιχεία οι αέριες μάζες που θα εγκατασταθούν πάνω από τη χώρα μας από την Παρασκευή 18/10 θα είναι γενικά κατά 4 έως 6 °C ψυχρότερες από τις κανονικές για την εποχή τιμές και τοπικά στη Βόρεια Ελλάδα 7 έως 8 °C ψυχρότερες από τις κανονικές για την εποχή τιμές.

Στην εικόνες παρουσιάζεται ενδεικτικά το εύρος διακύμανσης της θερμοκρασίας έως τις 23/10 σε ύψος 1500 περίπου μέτρων επάνω από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Με την κόκκινη γραμμή παρουσιάζεται το «θερμότερο» σενάριο ενώ με τη μπλε γραμμή το «ψυχρότερο» σενάριο.

Με πράσινη γραμμή παρουσιάζεται η διακύμανση της μέσης θερμοκρασίας με βάση όλα τα διαθέσιμα σενάρια του μοντέλου. Τέλος, με την μαύρη οριζόντια γραμμή σημειώνεται η προσεγγιστική μέση τιμή της εποχής σύμφωνα με δεδομένα της περιόδου 1991-2020. Όπως γίνεται εμφανές, όλα σχεδόν τα σενάρια δίνουν θερμοκρασίες χαμηλότερες συγκριτικά με τις κανονικές για την εποχή.