Καιρός - Κολυδάς: «Φρούδες ελπίδες οι βροχές και τα χιόνια»

Πτώση της θερμοκρασίας έως 6 βαθμούς Κελσίου: Αλλάζει το σκηνικό του καιρού, πιο κοντά στα δεδομένα της εποχής - Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

Καιρός - Κολυδάς: «Φρούδες ελπίδες οι βροχές και τα χιόνια»
3'

Αλλαγή χωρίς βροχές, αλλά με ισχυρούς βοριάδες και πτώση της θερμοκρασίας κατά 5 με 6 βαθμούς, θα έχουμε τις επόμενες ημέρες. Ειδικά την Πέμπτη και την Παρασκευή στο Αιγαίο σύμφωνα με τον διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θοδωρή Κολυδά, θα έχουμε πολλά μποφόρ.

«Φρούδες ελπίδες οι βροχές και τα χιόνια. Το μόνο στάνταρ, η πτώση της θερμοκρασίας και οι τοπικά θυελλώσεις άνεμοι» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κολυδάς.

«Οι βροχές πολύ λίγες και τα χιόνια για τα οποία αναφερόμαστε μόλις χθες, σχεδόν ανύπαρκτα (ακόμη και στο Καιμακτσαλάν), καθώς απουσιάζει ο πολυπότητος υετός και γι' αυτό θα σημειωθούν μόνο στις κορυφές των βουνών (πάνω απο τα 2.000μ)» πρόσθεσε.

Δείτε την ανάρτηση του κ. Κολυδά:

«ΦΡΟΥΔΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΟΙ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ - ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΤΑΝΤΑΡ, Η ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΠΙΚΑ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΒΟΡΙΑΔΕΣ

  • Η πτώση της θερμοκρασίας κατά 5 με 6 βαθμούς τις επόμενες ημέρες και οι ενισχυμένοι βοριάδες την Πέμπτη και την Παρασκευή στο Αιγαίο θα αποτελούν τα κυριότερα χαρακτηριστικά του καιρού.
  • Οι βροχές πολύ λίγες και τα χιόνια για τα οποία αναφερόμαστε μόλις χθές, σχεδόν ανύπαρκτα (ακόμη και στο Καιμακτσαλάν), καθώς απουσιάζει ο πολυπότητος υετός και γιαυτό θα σημειωθούν μόνο στις κορυφές των βουνών (πάνω απο τα 2000μ)
  • Αντίθετα στην Ιταλία τα φαινόμενα θα είναι πολλά και τοπικά έντονα , αλλά δεν έχουν τη δυναμική να κινηθούν ανατολικότερα για να μας επηρεάσουν».

Αναλυτικά ο καιρός την Πέμπτη, σύμφωνα με την ΕΜΥ

Στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο (κυρίως στα ανατολικά και νότια) νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, την Θεσσαλία καθώς και την ανατολική Στερεά.

Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και τοπικά στα κεντρικά και τα νότια 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, η οποία στα κεντρικά και τα βόρεια τμήματα της ανατολικής χώρας θα είναι σημαντική. Θα φτάσει στα βόρεια και τη Θεσσαλία τους 19 με 21 βαθμούς, στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά τους 22 με 24 βαθμούς, στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 24 με 26 και τοπικά τους 27 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Τοπικές νεφώσεις οι οποίες στη Μακεδονία θα είναι αυξημένες. Ασθενείς τοπικές βροχές θα σημειωθούν στην κεντρική και τη δυτική Μακεδονία.

Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή