Καιρός: Έντονα φαινόμενα προς το τέλος του μήνα - «Κινδυνεύει» η 28η Οκτώβρη

Καιρός: Πού και πότε θα βρέξει και πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας 
Eurokinissi
3'

Τις καιρικές συνθήκες των επομένων ημερών ανέλυσε ο προγνώστης καιρού, Θεοφάνης Χατζηγρίβας.

Σύμφωνα με την ανάλυσή του:

Το ισχυρο χαμηλό, το οποίο φέρνει στροφές γύρο από τον εαυτό του ,και προκαλεί σοβαρή κακοκαιρία στην Ιταλία,θα παραμείνει στην ίδια θέση με προοπτική ανατολικής επέκτασης για αρκετές ημέρες ακόμη.
▪️Μάλιστα ίσως δημιουργήσει καταστάσεις ένας ισχυρός πυρήνας σε τμήματα της Σικελίας, καθώς και σε ανατολικές παρακτιες περιοχές της νότιας Ιταλίας τις επόμενες δύο ημέρες.
▪️Η χώρα μας σε πρώτη φάση ευτυχώς δεν θα επηρεαστεί άμεσα οριακά, καθώς η ουρά του συστήματος από την Παρασκευή το βράδυ, αλλά το Σάββατο κυριως ,και μόνο αυτή θα καταφέρει να ακουμπήσει το Ιόνιο (κυρίως βορειο ) , τμήματα της Ηπείρου, βορειο δυτικής Θεσσαλίας, Δυτικής Μακεδονίας, και πολύ τοπικά τα,δυτικότερα της κεντρικής Μακεδονίας ,δίνοντας για κάποιες ώρες αξιόλογες βροχές,η μπορες .
▪️Φαίνεται η Κέρκυρα ,και πιθανώς η Ηγουμενίτσα να έχουν τοπικά κάποιες ισχυρές καταιγιδες ,συνοδεία ισχυρών ανέμων και ηλεκτρικών εκκενώσεων.
▪️Μεσα στο Σάββατο όμως σταδιακά,και μέχρι το βράδυ φαίνεται να βρέχει σε πολύ τοπικό επίπεδο και σε κάποιες ανατολικές γενικώς περιοχές του ηπειρωτικου κορμού, Πελοπονησσου και Κρήτης, όχι βέβαια κάτι το ιδιαίτερο.
▪️Ιδιος καιρός και την ερχόμενη Κυριακή, και γενικά άστατος σε περιοχές του ανατολικού ηπειρωτικου κυριως κορμού, Δυτική-κεντρικής Μακεδονίας,Θεσσαλία,και Κρήτη,αλλα με τοπικά ανοίγματα ενδιάμεσα.
▪️Η υπόλοιπη χώρα εκτός των άνω περιοχών δεν φαίνεται να έχει κάτι το ιδιαίτερο με την ηλιοφάνεια,και κάποια τοπικά νέφη να κυριαρχούν.
▪️Η θερμοκρασία όμως θα,σημειώσει νέα πτώση, και θα κυμανθεί σε καθαρά φθινοπωρινά επίπεδα.
▪️⚠️Σοβαρη Σημείωση *** ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ,ΚΑΘΩΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΟΡΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ,ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΑ ΥΨΟΜΕΤΡΑ (ΚΟΡΥΦΕΣ ΚΥΡΙΩΣ) ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ,ΗΠΕΙΡΟΥ , ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ(ΟΛΥΜΠΟΣ) .
▪️Θελω επίσης να,τονίσω ότι είμαι πολύ σταθερός στις εκτιμήσεις μου ,και ότι βγάζω στην δημοσιότητα ,έχει πάντα ΒΑΣΗ ,και είναι προϊόν σοβαρής μελέτης, και όχι κάτι πρόχειρο ,η βιαστικό.
▪️Επομενως όσοι φίλοι θέλουν βροχές, για κάποιο δικό τους πιθανώς,λόγο (πχ αγροτες) να ξέρουν ότι μέσα στο 3ο δεκαήμερο θα είναι πολλές και σημαντικές, και εύχομαι να μην είναι καταστροφικες ,γιατί υπάρχουν και κάποιες ενδείξεις για την ώρα, που θέλουν έντονα φαινόμενα προς το τελος του μήνα. (πιθανώς να κινδυνεύει και η 28η Οκτώβρη. ..) ,αλλά και πολύ βροχερή είσοδο του Νοέμβρη , αλλα αυτά φυσικά με φυσιολογικές, ίσως και λίγο χαμηλότερες θερμοκρασίες για την εποχή.
▪️Πηγαίνουμε όμως πολύ μακριά, και δεν θέλω να επεκταθούμε τόσο,γιατί η εποχή είναι μεταβατική, και τα οποία στοιχεία υπάρχουν για την ώρα μπορούν πολύ εύκολα να αλλάξουν.
▪️Αυτό που θέλω απλά να σας δώσω είναι μια εκτίμηση πιθανής τάσης, και ΟΧΙ πρόγνωση όσων αφορά, τα μακρυπροθεσμα.