Καιρός: «Κουτσουρεμένο» φθινόπωρο - Πρόγνωση Τσατραφύλλια μέχρι την 28η Οκτωβρίου

Tι αναφέρει για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου 
2'

Την πρόγνωσή του για τον καιρό των επόμενων ημερών μέχρι και το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου έκανε μέσω ανάρτησης του στο Facebook ο Γιώργος Τσατραφύλλιας.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν σε πολλές περιοχές της χώρας και ιδίως στα βόρεια, δεν θα σημειωθούν σχεδόν καθόλου βροχές, Ωστόσο, δεν αποκλείει το γεγονός να δούμε και χιόνια στα ορεινά των βορείων περιοχών της χώρας.

Αναφορικά για τον καιρό του τριημέρου της 28ης Οκτωβρίου, σύμφωνα με τον πρόγνωση του γνωστού μετεωρολόγου «η θερμοκρασία θα βρεθεί κοντά στα κανονικά επίπεδα, ενώ η πρόβλεψη για βροχή είναι πάλι απογοητευτική».

Αναλυτικά η ανάρτηση του:

"Φθινόπωρο κατά το ήμισυ..."Μπορεί η θερμοκρασία να έχει πέσει αισθητά στις περισσότερες περιοχές και μάλιστα το Σ/Κ αναμένεται νέα πτώση, ωστόσο οι βροχές από αυτή τη μεταβολή του καιρού θα είναι πολύ λίγες και αφορούν κυρίως τη δυτική-βορειοδυτική Ελλάδα. Στα ορεινά των περιοχών αυτών ( 1800 και υψηλότερα) θα δούμε και πασπάλες χιονιού.

Επίσης το Σ/Κ θα δούμε και αρνητικές θερμοκρασίες στα ορεινά της βόρειας χώρας με αποτέλεσμα η θέρμανση να είναι απαραίτητη.

Τη νέα εβδομάδα οδεύοντας προς το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου ο καιρός θα "μαλακώσει" αφού η θερμοκρασία θα βρεθεί κοντά στα κανονικά επίπεδα ενώ η πρόβλεψη για βροχή είναι πάλι απογοητευτική. Καλό Σ/Κ!

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Ακολουθεί η αναλυτική πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας:

Πρόγνωση για αύριο Σάββατο 19/10

Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά (πλην της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης) αυξημένες νεφώσεις και κυρίως στα δυτικά τοπικές βροχές.
Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που μετά το μεσημέρι στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα αυξηθούν και στη δυτική Κρήτη θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στα ανοιχτά από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 18 με 20 βαθμούς, στα υπόλοιπα τους 21 με 23 βαθμούς και και τοπικά στα Δωδεκάνησα τους 24 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Σχετικές ειδήσεις