Καιρός: «Τσουχτερό» κρύο με ισχυρούς ανέμους το Σαββατοκύριακο – Πού θα πέσουν «πασπάλες χιονιού»

Ο υδράργυρος φαίνεται ότι υποχωρεί περαιτέρω το Σαββατοκύριακο, ενώ, περιμένουμε και τα πρώτα χιόνια στα ορεινά.
INTIME.
3'

Άναψαν ήδη τα τζάκια στα βόρεια, εξαιτίας της ραγδαίας πτώσης της θερμοκρασίας σε όλη την επικράτεια. Πάντως, ο υδράργυρος φαίνεται ότι υποχωρεί περαιτέρω το Σαββατοκύριακο, ενώ, αναμένεται να «πέσουν» και τα πρώτα χιόνια στα ορεινά.

Οι βροχές, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια, θα περιορισθούν κυρίως στη δυτική – βορειοδυτική χώρα, ενώ, τη νέα εβδομάδα οδεύοντας προς το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου ο καιρός θα «μαλακώσει», με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται κοντά στα κανονικά –για την εποχή– επίπεδα.

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα, Σάββατο 19 Οκτωβρίου

Η πρόγνωση για αύριο, Κυριακή 20 Οκτωβρίου

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο, στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα και το πρωί στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν μέχρι το μεσημέρι στο Ιόνιο.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6, στο Ιόνιο 7 τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 18 με 20 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου

Στην ανατολική ηπειρωτική χώρα από τη Θεσσαλία και νοτιότερα, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη, προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Στα δυτικά αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες στο Ιόνιο. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά τόπους.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικόί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Πρόγνωση για την Τρίτη 22 Οκτωβρίου

Στην ανατολική ηπειρωτική χώρα από τη Θεσσαλία και νοτιότερα, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη, προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Στα δυτικά αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες. Στις υπόλοιπες περιοχές σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

Πρόγνωση για Τετάρτη 23 Οκτωβρίου

Γενικά αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με αραιές νεφώσεις κατά τόπους και μόνο στις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη θα υπάρχουν παροδικά αυξημένες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Σχετικές ειδήσεις