Καιρός: Προειδοποίηση για το «ξεροβόρι» που θα επικρατήσει και την επόμενη εβδομάδα

Οι ισχυροί βοριάδες θα επιμείνουν και τη νέα εβδομάδα σε όλη την επικράτεια.

Καιρός: Προειδοποίηση για το «ξεροβόρι» που θα επικρατήσει και την επόμενη εβδομάδα
INTIME.
4'

Άκρως φθινοπωρινός θα είναι ο καιρός και την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τις τελευταίες προγνώσεις. Βαρομετρικό χαμηλό «στροβιλίζεται» ανοιχτά στο Ιόνιο και «αγγίζει» τις δυτικές ακτές και τα νησιά, ενώ, οι ισχυροί βοριάδες («ξεροβόρι», δηλαδή έντονοι άνεμοι χωρίς βροχή) στο Αιγαίο φθάνουν ακόμα και τα 8 μποφόρ, με τον υδράργυρο να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, μικρή πιθανότητα βροχής υπάρχει μόνο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, ενώ, δεν προβλέπονται καταιγίδες για το επόμενο δεκαήμερο.

Αναλυτικά, την Κυριακή στα βορειοανατολικά προβλέπεται ηλιοφάνεια. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις τοπικά αυξημένες, με πιθανότητα λίγων βροχών στα δυτικά και νότια, κυρίως στο Ιόνιο. Βαθμιαία, όμως, ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί στο Αιγαίο, ανατολικοί νοτιοανατολικοί στο Ιόνιο, με ένταση έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φθάσει τους 17℃ με 22℃ και τοπικά στα δυτικά, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη έως 24℃. Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών το πρωί, σταδιακά από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι βόρειοι – βορειοανατολικοί έως 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13℃ έως 21℃, στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη 2℃ με 3℃ χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται ηλιοφάνεια με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία από 12℃ έως 19℃.

Τη Δευτέρα προβλέπεται ηλιοφάνεια, με τοπικές νεφώσεις κυρίως στο Ιόνιο, τα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί έως 7 με 8 μποφόρ στο Αιγαίο, η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο στα βόρεια.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Πρόγνωση για τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου

Στην ανατολική ηπειρωτική χώρα από τη Θεσσαλία και νοτιότερα, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη, προβλέπονται πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις. Στα δυτικά αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες και στις υπόλοιπες περιοχές σχεδόν αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικόί 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και βαθμιαία 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Πρόγνωση για την Τρίτη 22 Οκτωβρίου

Στην ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη, προβλέπονται πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές σχεδόν αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις στα δυτικά και τα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικόί 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα βορειοανατολικά.

Πρόγνωση για την Τετάρτη 2ε Οκτωβρίου

Γενικά αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες στα δυτικά, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ενώ μόνο στην Εύβοια και την Κρήτη θα υπάρχουν παροδικά αυξημένες νεφώσεις.

Στην Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, προβλέπονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Στα δυτικά, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πρόγνωση για την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου

Γενικά αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με αραιές νεφώσεις κατά τόπους και μόνο στις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη θα υπάρχουν παροδικά αυξημένες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή