Καιρός: Οριστικό! Πώς θα κάνουμε παρέλαση - Πότε κατρακυλά ο υδράργυρος

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες

Καιρός: Οριστικό! Πώς θα κάνουμε παρέλαση - Πότε κατρακυλά ο υδράργυρος
EUROKINISSI
3'

Αίθριος θα είναι ο καιρός μέχρι την 28η Οκτωβρίου, με την ηλιοφάνεια να παραμένει, ωστόσο το σκηνικό αναμένεται να αλλάξει ολικά με το τσουχτερό κρύο να έρχεται.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου ψυχρές αέριες μάζες θα εισέλθουν στη χώρα μας και με αυτό τον τρόπο θα μπει φρένο στην παρατεταμένη ανομβρία.

Μέχρι όμως να αλλάξει σκηνικό ο καιρός, οι συνθήκες στη χώρα μας θα είναι ήπιες. Γενικά αίθριος θα είναι και ο καιρός και το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου. Το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο.

Αυτό αναμένεται να συμβεί από 29/10 έως και 4/11 ωστόσο ασφαλέστερα συμπεράσματα θα βγουν τις επόμενες ώρες.

Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

Φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες προβλέπει ο μετεωρολόγος, Γιώργος Τσατραφύλιας, για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, όπως έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook.

Συγκεκριμένα:

Για τον καιρό του τριημέρου και της παρέλασης ισχύει αυτό που έχουμε πει εδώ και ημέρες.

Αρκετή ηλιοφάνεια, βοριαδάκι μέχρι 6-7 μποφόρ στο Αιγαίο και θερμοκρασιακό ταβάνι τους 24-25 βαθμούς!

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25-10-2024

Αραιές νεφώσεις οι οποίες θα είναι κατά τόπους πιο πυκνές κυρίως στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Στις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία και την Εύβοια υπάρχει πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές μικρής διάρκειας.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 2 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 26-10-2024

Γενικά αίθριος καιρός σχεδόν σε όλη τη χώρα.Τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες προβλέπονται στην Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και από το απόγευμα στην Πελοπόννησο.
Οι άνεμοι στα δυτικά και τη Μακεδονία θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 27-10-2024

Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές κυρίως στις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή