Παιχνίδια του καιρού – Ο υδράργυρος στους 21 βαθμούς και μετά χιόνια

Τι και αν είναι Ιανουάριος ο καιρός φαίνεται πως κάνει τα δικά του παιχνίδια, καθώς ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 21 βαθμούς Κελσίου.

Παιχνίδια του καιρού – Ο υδράργυρος στους 21 βαθμούς και μετά χιόνια
4'

Ωστόσο, το σκηνικό αναμένεται να αλλάξει και πάλι, με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) τη Δευτέρα (11/01/2016) ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος στις περισσότερες περιοχές της χώρα. Στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις με παροδικές βροχές μικρής διάρκειας. Τι πρώτες πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί στο Αιγαίο 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και στη Θεσσαλονίκη. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Γενικά αίθριος. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Τοπικές νεφώσεις με λίγες ασθενείς βροχές. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία στο βόρειο Ιόνιο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 06 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Πρόσκαιρες αυξημένες νεφώσεις με λίγες ασθενείς βροχές και βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι νότιοι, νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με λίγες ασθενείς βροχές και βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι νότιοι, νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και από το βράδυ στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Την Τρίτη 12-01-2016 παροδικά αυξημένες νεφώσεις στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά θα επικρατήσουν δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Σε υψηλό για την εποχή επίπεδα στα νότια.

Την Τέταρτη 13-01-2016 στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο και λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι στα δυτικά βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Στα ανατολικά αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία σε πτώση.

Την Πέμπτη 14-01-2016 ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο με λίγες βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά. Από το βράδυ βαθμιαία αύξηση των νεφώσεων από τα δυτικά. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Από το βράδυ και από τα δυτικά σταδιακά οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα ανατολικά.

Την Παρασκευή 15-01-2016 στα δυτικά, τα βόρεια και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Το Σάββατο 16-01-2016 προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα σημειωθούν σε ορεινές και βαθμιαία σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση από τα βόρεια.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή