Καιρός: Προσοχή! Πολικό ψύχος την Τρίτη και την Τετάρτη – Πού θα δείξει -30 βαθμούς ο υδράργυρος

Ο χιονιάς «THE BIG ONE» θα εισβάλλει στην Ελλάδα από τη Κυριακή ως και την Τρίτη, ωστόσο μαζί με τον χιονιά, θα έρθει και ένα ιστορικό πολικό ψύχος.

Καιρός: Προσοχή! Πολικό ψύχος την Τρίτη και την Τετάρτη – Πού θα δείξει -30 βαθμούς ο υδράργυρος
1'

Το ψύχος αυτό θα κρατήσει για μία τουλάχιστον εβδομάδα με θερμοκρασίες που θα φτάσουν και τους -30 βαθμών Κελσίου σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας, ιδιαίτερα τη νύχτα της Τρίτης και της Τετάρτης όπου φαίνεται να επικρατεί ξαστεριά, ενώ ο συνδυασμός χιονοσκεπούς εδάφους σε περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας μας, θα βοηθήσει τη θερμοκρασία να πέσει ακόμα περισσότερο.

Ενδεικτικά τη νύχτα της Τρίτης η θερμοκρασία στη Θράκη θα πέσει κάτω από τους -10 βαθμούς, στη Μακεδονία κάτω από τους -10 με -15 βαθμούς, στην Ήπειρο κάτω από τους -10 βαθμούς, στη Θεσσαλία κάτω από τους -5 βαθμούς, στη Στερεά Ελλάδα κάτω από τους -7 με -9 βαθμούς και στη Πελοπόννησο κάτω από τους -5 με -6 βαθμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Ωστόσο τη νύχτα της Τετάρτης η θερμοκρασία θα πέσει περισσότερο. Η θερμοκρασία στη Θράκη θα πέσει κάτω από τους -15 βαθμούς, στη Μακεδονία κάτω από τους -10 με -20 βαθμούς και σε ορεινά τμήματα κάτω και από τους -30 βαθμούς, στην Ήπειρο κάτω από τους -10 με -15 ίσως και -20 βαθμούς, στη Θεσσαλία κάτω από τους -5 με -10 βαθμούς, στη Στερεά Ελλάδα κάτω από τους -5 με -20 βαθμούς ιδιαίτερα στα ορεινά τμήματα και στη Πελοπόννησο κάτω από τους -5 με -10 βαθμούς και -15 στα ορεινά τμήματα.

Πηγή: greek-weather.org

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή