Καιρός: Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες – Χιόνια και στην Πάρνηθα

Ραγδαία επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τους ισχυρούς ανέμους και τα χιόνια ακόμα και στην Πάρνηθα.
2'

Αναλυτικά, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) στην Αττική νεφώσεις με βροχές και χιόνια στην Πάρνηθα. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και βαθμιαία στα ανατολικά 8 και πρόσκαιρα έως 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 09 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά - ημιορεινά με βαθμιαία βελτίωση από τη νύχτα. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 06 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά. Χιόνια στα ορεινά και τα ημιορεινά (500μ). Τα φαινόμενα τα οποία πρόσκαιρα πιθανόν θα είναι τοπικά ισχυρά, βαθμιαία και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 07 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις, στα νότια κατά περιόδους αυξημένες. Πιθανότητα τοπικών βροχών ή καταιγίδων κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με βροχές και χιονιά στα ορεινά και ημιορεινά (700μ) της Θεσσαλίας, της στέρεας και της Εύβοιας. Οι άνεμοι βόρειοι 4 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 και πρόσκαιρα τοπικά έως 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ. Χιόνια στα ορεινά από το απόγευμα. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 6 με 7 και πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ. Γρήγορα και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους 7 με 8 και στις Κυκλάδες τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 15 βαθμούς Κελσίου. Σε σταδιακή πτώση από το απόγευμα.

νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ και από τα βόρεια. Χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά των βορειοτέρων περιοχών. Οι άνεμοι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8 και γρήγορα τοπικά 9 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα νότιοι 6 με 7 μποφόρ όπου σταδιακά και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους 7 με 8 και βαθμιαία τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 14 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Σε σταδιακή πτώση από το απόγευμα.

Σχετικές ειδήσεις