Καιρός: Επιδείνωση με βροχές και σποραδικές καταιγίδες – Σε ποιες περιοχές θα «ανοίξουν» οι ουρανοί

Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός από σήμερα Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου με τις βροχές να επηρεάζουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας - Βροχερός ο καιρός και την Παρασκευή - Αναλυτική πρόγνωση από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Καιρός: Επιδείνωση με βροχές και σποραδικές καταιγίδες – Σε ποιες περιοχές θα «ανοίξουν» οι ουρανοί
3'

Βροχερός θα είναι ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας σήμερα Πέμπτη (13/9) καθώς σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι βροχές θα συνεχιστούν και την Παρασκευή (14/9), με την θερμοκρασία ωστόσο να σημειώνει μικρή άνοδο.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ΕΜΥ σήμερα Πέμπτη παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναπτύσσονται στα ανατολικά και τα νότια της χώρας με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές να σημειώνονται τις πρωινές ώρες στις βόρειες Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη. Βαθμιαία τα φαινόμενα από το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Στην Αττική, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 20 έως 28 βαθμούς κελσίου με την μέγιστη στα ανατολικά και τα νότια του νομού να είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Λίγες παροδικά αυξημένες νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη με τους ανέμους να πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και σταδιακά μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 18 έως 29 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα παραθαλάσσια τμήματα μεμονωμένες καταιγίδες. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ. Στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από 16 έως 28 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους η μεμονωμένες καταιγίδες στα νότια κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: από 19 έως 30 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές η σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές στις βόρειες Σποράδες και την Εύβοια τις πρωινές ώρες. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια 6 τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από 17 έως 28 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη, όπου πιθανώς πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά ισχυρές.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στις Κυκλάδες έως 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από 21 έως 27 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους η μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου έως 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από 20 έως 28 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός την Παρασκευή. 14 Σεπτεμβρίου

Βροχερός θα είναι ο καιρός και την Παρασκευή (14/9) σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ. Αναλυτικότερα, στα ανατολικά και τα νότια θα αναπτυχθούν λίγες παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση.

Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους στα ορεινά. Από το απόγευμα στο Ιόνιο οι νεφώσεις θα αυξηθούν με αποτέλεσμα από το βράδυ να σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή