Φάγαμε 740 τόνους αλογίσιο κρέας–Ποια είναι η επικίνδυνη ουσία
Τεράστιες διαστάσεις λαμβάνει το διατροφικό σκάνδαλο με τους μοσχαρίσιους κιμάδες της Ευρώπης, οι οποίοι φαίνεται να είναι πλούσιοι σε αλογίσιο κρέας.
Την ώρα, που ο ΕΦΕΤ, με επίσημες ανακοινώσεις του, καθησυχάζει τους καταναλωτές μιλώντας για προληπτικές ανακλήσεις και ελέγχους, η πραγματικότητα είναι διαφορετική, αφού πληροφορίες της «Ελευθεροτυπίας» αναφέρουν ότι δύο εταιρείες έφερναν κρέας αλόγου στη χώρα μας.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας ο ΕΦΕΤ αναζητεί δύο εταιρείες-«φαντάσματα» που εισήγαγαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη άγνωστες ποσότητες αλογίσιου κρέατος σε μορφή κατεψυγμένων μπαλών κιμά από τη Βουλγαρία.
Όσο για το λόγο για τον οποίο αναζητούνται οι ιδιοκτήτες των εταιρειών εφόσον η εισαγωγή αλογίσιου κρέατος δεν συνιστά παράνομη πράξη, είναι στο πλασάρισμά του ως μοσχαρίσιου κιμά.
Σύμφωνα, πάντως, με τη Eurostat έχουμε ήδη καταναλώσει 74.300 κιλά, ενώ στέλεχος του ΕΦΕΤ λέει: «Στην πραγματικότητα ο αριθμός είναι δεκαπλάσιος».
«Το πρόβλημα δεν είναι ότι φάγαμε άλογο. Αυτό δεν είναι κατ ανάγκη κακό», αναφέρει το στέλεχος του ΕΦΕΤ, αλλά το θέμα είναι ότι το κρέας μπορεί να περιείχε την ουσία με την οποία εμβολιάζονται για την αρθρίτιδα.
Διαβάστε επίσης:
Εισαγγελική έρευνα για κρέας αλόγου στην Ελλάδα