Ελεύθεροι με εγγύηση Γριβέας και Βάτσικα

Ελεύθερους με περιοριστικούς όρους άφησε το αρμόδιο ειρηνοδικείο του Westminster, τον Κυριάκο Γριβέα και την Αναστασία Βάτσικα.

Ελεύθεροι με εγγύηση Γριβέας και Βάτσικα
3'

Στους δυο κατηγορούμενους για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, αφού παρέδωσαν τα διαβατήριά τους και πλήρωσαν εγγύηση 50.000 λιρών επετράπη να αφεθούν ελεύθεροι.

Επίσης οφείλουν να παρουσιάζονται τρεις φορές την εβδομάδα στο οικείο αστυνομικό τμήμα, ενώ θα πρέπει να έχουν τα τηλέφωνά τους ανοικτά 24 ώρες το 24ωρο ώστε να απαντούν σε κάθε κλήση των βρετανικών αρχών.

Νέα παρουσία τους στο ειρηνοδικείο ορίστηκε στις 3 Φεβρουαρίου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η έκδοση του ζεύγους στην Ελλάδα αναμένεται να καθυστερήσει, λόγω της βρετανικής νομοθεσίας.

Δεσμεύονται περιουσιακά τους στοιχεία

Σε δημεύσεις ακινήτων που διατηρούν στην Ελλάδα οι επιχειρηματίες Κυριάκος Γριβέας και η σύζυγος του Αναστασία Βάτσικα, που συνελήφθησαν σήμερα στην Βρετανία, προχωρούν οι δικαστικές αρχές ενώ παράλληλα ζητείται το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του ζεύγους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ακίνητα που διαθέτει το ζευγάρι στην Ελλάδα τίθενται υπό καθεστώς δέσμευσης ενώ ήδη ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την διαβίβαση στην ελληνική Δικαιοσύνη στοιχείων λογαριασμών που διατηρούν οι δύο σύζυγοι σε Κύπρο, Αγγλία και Ελβετία.

Υπό δέσμευση τίθενται συγκεκριμένα μία πετρόχτιστη βίλα στην Πεντέλη, ένας πύργος στη Μάνη και ένα εξοχικό στην Ευρυτανία.

Η σύλληψη

Στο Μάντσεστερ συνελήφθησαν την Τετάρτη οι καταζητούμενοι για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Κυριάκος Γριβέας και Αναστασία Βάτσικα.

Οι δύο επιχειρηματίες συνελήφθησαν από τη Scotland Yard, καθώς σε βάρος τους εκκρεμούσαν διεθνή εντάλματα σύλληψης για τα «κόκκινα δάνεια» του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα, ο 50χρονος Κυριάκος Γριβέας και η 54χρονη σύζυγός του, Αναστασία Βάτσικα, κατηγορούνται για απάτη και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, καθώς φέρονται να έχουν λάβει δάνεια ύψους 17 εκατ. ευρώ με σχεδόν μηδενικές εγγυήσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας της Εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου για το σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, το ζεύγος Γριβέα έλαβε τον Μάρτιο και τον Ιούλιο του 2009 συνολικό ποσό 17 εκατ. ευρώ για τη νεοσύστατη, όπως τονίζει η κ. Παπανδρέου, εταιρεία C&C International Ανώνυμος Εμπορική Ξενοδοχειακή και Εταιρεία Συμμετοχών.

Η εν λόγω εταιρεία είχε αντικείμενο τη διοργάνωση συνεδρίων και σεμιναρίων, κυρίως ιατρικού αντικειμένου. Τα χρήματα του δανείου χορηγήθηκαν αμέσως, χωρίς να υπάρχουν εγγυήσεις, καθώς όπως τονίζει η εισαγγελέας η συνολική αξία των περιουσιακών στοιχείων του ζεύγους, με δυσκολία έφτανε τα 3 εκατ. ευρώ.

Από την πλευρά του ζευγαριού, ο πληρεξούσιος δικηγόρος τους, Γεώργιος Καψής, δήλωσε ότι οι πελάτες του παραδόθηκαν οικειοθελώς στις βρετανικές αρχές, αφού «ο τόπος διαμονής του κ. Γριβέα και της κ. Βάτσικα ήταν γνωστός στις βρετανικές αρχές, τις οποίες οι ίδιοι είχαν ενημερώσει γραπτά και προφορικά». «Σήμερα εμφανίστηκαν ενώπιόν τους σε προκαθορισμένο ραντεβού», πρόσθεσε ο κ. Καψής.

«Σε σχέση με όσα διακινούνται στα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ενημέρωσης, θέλω να δηλώσω ότι, ενώ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, δημιουργούν επικίνδυνα αρνητικό κλίμα σε βάρος των εντολέων μου για τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, πριν κριθούν από τη Δικαιοσύνη, την οποία εμπιστεύονται», συνέχισε ο κ. Καψής, ενώ κατέληξε λέγοντας:

«Ο κ. Γριβέας και η σύζυγός του είναι από τους επιχειρηματίες εκείνους που πέφτουν μαζί με τις επιχειρήσεις τους και αυτό θα αποδειχθεί κατά την πορεία των ερευνών. Δυστυχώς, μία εταιρεία με διεθνή δραστηριότητα και αναγνώριση, με δυναμική που ξεπερνούσε τα όρια της Ελλάδας, με ακόμα μεγαλύτερα περιθώρια ανάπτυξης, καταστράφηκε παίρνοντας μαζί της ό,τι χτίζανε 20 χρόνια με σκληρή δουλειά».

Διαβάστε επίσης:

Συνελήφθησαν Γριβέας-Βάτσικα για την υπόθεση του Τ.Τ. (βίντεο)

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή