Πώς δρουν οι παιδόφιλοι στη χώρα μας

Ένα στα επτά παιδιά έχει δεχτεί πρόταση μέσω internet, με μοναδικό σκοπό την σεξουαλική κακοποίηση-Συμβουλές από την ΕΛ.ΑΣ. για την προστασία των παιδιών στο Διαδίκτυο

Πώς δρουν οι παιδόφιλοι στη χώρα μας
2'

Δύο ημέρες μετά τη σύλληψη του 45χρονου επιχειρηματία, πατέρα ενός ανήλικου κοριτσιού στην Κω, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξιχνίασαν και δεύτερη υπόθεση παιδικής πορνογραφίας μέσω Διαδικτύου στο ίδιο νησί. Οι αστυνομικοί εντόπισαν τα ηλεκτρονική ίχνη ενός Γερμανού σε ιστοσελίδα που προστατευόταν με κωδικό πρόσβασης, όπου γινόταν διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας. Μετά από έρευνα στο σπίτι του παιδόφιλου στην Κω, βρήκαν και κατέσχεσαν έναν φορητό υπολογιστή, ο οποίος εστάλη για εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Οι Αρχές τώρα εξετάζουν το ενδεχόμενο να ήταν μέλος κυκλώματος παιδικής πορνογραφίας και γι αυτό συνεχίζουν τις έρευνες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης έχει φύγει την περασμένη Τετάρτη για τη Γερμανία.

Παιδόφιλοι-άτομα υπεράνω υποψίας «παραμονεύουν» στο Διαδίκτυο

Άνθρωποι υπεράνω υποψίας, άνθρωποι της διπλανής πόρτας, οικογενειάρχες με παιδιά, μορφωμένοι, οικονομικά ευκατάστατοι, εκπαιδευτικοί, γιατροί, στρατιωτικοί, επιχειρηματίες, ακόμη και ιερείς «πιστοί» στο αρρωστημένο τους πάθος!

Αυτοί είναι τις περισσότερες φορές οι παιδόφιλοι που συλλαμβάνονται από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για κατοχή και διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω Διαδικτύου... Σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα οι παιδόφιλοι παριστάνουν τους ανήλικους σε chat rooms, χρησιμοποιώντας ψεύτικες φωτογραφίες για να παγιδέψουν τα ανήλικα θύματά τους, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη τους, με στόχο να συναντηθούν μαζί τους... Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι σύμφωνα με έρευνα, ένα στα 7 παιδιά έχει δεχτεί πρόταση μέσω ίντερνετ, με μοναδικό σκοπό την κακοποίηση!

Συμβουλές για την προστασία των παιδιών στο Διαδίκτυο

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συμβουλεύει τα παιδιά για να προστατεύονται από τους παιδόφιλους:

  • Ρύθμισε την ασφάλεια του λογαριασμού σου (στο facebook , myspace , friendster κ.λπ.), ώστε να μπορούν μόνο οι «φίλοι» σου να δουν λεπτομέρειες του προφίλ σου.
  • Μη δίνεις ποτέ και σε κανέναν τους κωδικούς πρόσβασής σου.
  • Χρησιμοποίησε μια φωτογραφία προφίλ που να μη δείχνει το πρόσωπό σου ή να εμφανίζει άλλες πληροφορίες για εσένα.
  • Μη δίνεις πληροφορίες για το σχολείο σου, το πού μένεις ή το τηλέφωνό σου.
  • Μην κάνεις «φίλους» άτομα που δεν έχεις γνωρίσει προσωπικά.
  • Μη συναντάς άτομα που έχεις «γνωρίσει» στο Διαδίκτυο, χωρίς την παρουσία ενός από τους γονείς σου.
  • Έχε στο νου σου ότι οι άνθρωποι που γνωρίζεις στο Διαδίκτυο μπορεί να λένε ψέματα για το ποιοι είναι.

Διαβάστε επίσης:

Αμφίπολη: «Πόλεμος» αρχαιολόγων για την ταυτότητα του ένοικου

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή