«Τίναξε» την Alpha Bank στον αέρα...

Απίστευτο και όμως αληθινό! Ένας ληστής, ντυμένος με μπλε φόρμα εργάτη τεχνικής εταιρείας...
«Τίναξε» την Alpha Bank στον αέρα...
2'

Απίστευτο και όμως αληθινό! Ένας ληστής, ντυμένος με μπλε φόρμα εργάτη τεχνικής εταιρείας και κρατώντας μία εργαλειοθήκη, πήγε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, υποτίθεται, έναν από τους καλύτερα φυλασσόμενους χώρους, άρπαξε ένα εκατομμύριο ευρώ από το υποκατάστημα της ALPHA BANK και έφυγε με την ησυχία του, κάτω από την μύτη δεκάδων αστυνομικών χρησιμοποιώντας ένα ταξί!

Οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για κινηματογραφική αλλά και «περίεργη» ληστεία, αφού υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα για το πώς σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε το μεγάλο «κόλπο».

Πώς ο ληστής «τρύπησε» τα μέτρα ασφαλείας

Ο δράστης ή οι δράστες, γιατί ακόμη κανείς δεν γνωρίζει εάν και πόσους συνεργούς είχε ο ληστής της ALPHA BANK του αεροδρομίου, είχε πληροφορηθεί ότι το συγκεκριμένο υποκατάστημα είναι το μοναδικό ανοιχτό μέχρι τις τέσσερις το απόγευμα και το Σαββατοκύριακο.

Γι αυτόν τον λόγο μάλιστα στο χρηματοκιβώτιο υπήρχε ένα πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό, από τις εισπράξεις των καταστημάτων που βρίσκονται στο αεροδρόμιο αλλά και στα μεγάλα εμπορικά κέντρα της περιοχής.

Εάν λοιπόν διαπιστωθεί από την έρευνα της αστυνομίας, ότι δεν είχε «εσωτερική» βοήθεια από κάποιο πρόσωπο μέσα από την τράπεζα, έστησε παγίδα στους υπαλλήλους της τράπεζας την περασμένη Παρασκευή.

Τηλεφώνησε, δηλαδή, σε μία υπάλληλο λέγοντας της, ότι δύο τεχνικοί από την εταιρεία «ΕΡΓΟ» θα πάνε το Σαββατοκύριακο στην τράπεζα για να κάνουν εργασίες ανακαίνισης, δίνοντας μάλιστα και ονόματα για να γίνει πιο πειστικός.

Οι υπάλληλοι, οι οποίοι, όπως έπρεπε, ούτε καν σκέφθηκαν να μιλήσουν με τα κεντρικά για να τσεκάρουν εάν το τηλεφώνημα ήταν αληθινό ή όχι, μόλις είδαν χθες έναν άνδρα με φόρμα τεχνικού και καρτελάκι με τα στοιχεία του τηλεφωνήματος, άνοιξαν την πόρτα της τράπεζας.

Λίγα λεπτά αργότερα ο ληστής, υπολογίζεται γύρω στα 40 και φοράει γυαλιά μυωπίας, έβγαλε ένα πιστόλι από την εργαλειοθήκη του και τρεις τσάντες όπου έβαλε τα χρήματα και έφυγε ανενόχλητος, αφού προηγουμένως κλείδωσε μέσα τρεις υπαλλήλους, δύο γυναίκες και έναν άνδρα.

Οι κάμερες κατέγραψαν τον ληστή

Οι αστυνομικοί εξετάζουν το οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του αεροδρομίου, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν καταγραφεί τα χαρακτηριστικά του θρασύτατου ληστή, ενώ προσπαθούν να εντοπίσουν και τον οδηγό ταξί ο οποίος χωρίς να το γνωρίζει, τον φυγάδευσε από το αεροδρόμιο...

Διαβάστε επίσης: Ληστεία μέσα στο «Ελ. Βενιζέλος»

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή