Ο ταμίας ήταν ο πληροφοριοδότης στη ληστεία της ALPHA!

Στην σύλληψη του δράστη που προχώρησε στην θεαματική ληστεία της τράπεζας ALPHA στο αεροδρόμιο καθώς και των τεσσάρων συνεργών του....

Ο ταμίας ήταν ο πληροφοριοδότης στη ληστεία της ALPHA!
1'

Στην σύλληψη του δράστη που προχώρησε στην θεαματική ληστεία της τράπεζας ALPHA στο αεροδρόμιο καθώς και των τεσσάρων συνεργών του, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές.

Συγκεκριμένα, δράστης της ληστείας είναι ένας Βορειοηπειρώτης, ενώ συνεργοί του είναι ο ταμίας της τράπεζας, ένας «μπράβος», ένας ακόμη άνδρας και η φίλη του δράστη.

Οι συλλήψεις τους έλαβαν χώρα σε διαμέρισμα που βρίσκεται στην περιοχή των Εξαρχείων, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν ένα εκατομμύριο ευρώ και όπλα, καθώς το υπόλοιπο ποσό της κλοπής (440.000) ξοδεύτηκε από τους κατηγορημένους.

Στην εξιχνίαση της ληστείας βοήθησε οπτικό υλικό από την τράπεζα, η κατάθεση του οδηγού ταξί που μετέφερε τον δράστη, καθώς και η διασταύρωση από διάφορες πληροφορίες.

Βασικό ρόλο στην εντυπωσιακή κλοπή έπαιξε ο 25χρονος ταμίας του υποκαταστήματος, ο οποίος έδωσε τον κωδικό στον Βορειοηπειρώτη, ενώ υποκρίθηκε ότι δέχθηκε χτύπημα από τον δράστη, προκειμένου να μην κινήσει υποψίες. Συγγενής του ταμία είναι ένας εκ των υπευθύνων ασφαλείας της τράπεζας και πρώην αστυνομικός, ωστόσο δεν έχει βρεθεί κάτι μεμπτό που να τον συνδέει με την ληστεία.

Οι αστυνομικοί εξέτασαν το ενδεχόμενο αν η συμμορία έχει διασυνδέσεις με τον αντιεξουσιαστικό χώρο χωρίς ωστόσο να βρεθεί κάτι χειροπιαστό.

Διαβάστε επίσης:

Δύο προσαγωγές για την ληστεία της ALPHA στο αεροδρόμιο

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή