Live: Οι εξελίξεις στην Οδησσό μετά την επίθεση στην αυτοκινητοπομπή του Ζελένσκι

Στην Οδησσό έχει σημάνει συναγερμός για αεροπορικούς βομβαρδισμούς όλο το επόμενο διάστημα, ενώ η ελληνική απστολή βρίσκεται ακόμα στην πόλη.
2'

Βαλλιστική οβίδα έπεσε κοντά στην αυτοκινητοπομπή του Βολοντίμιρ Ζελένσκι ενώ επρόκειτο να συναντηθεί μαζί του ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από την ισχυρή έκρηξη, το οστικό κύμα έφτασε μέχρι την ελληνική αποστολή, όπου όλα τα μέλη της επιβεβαιώθηκε ότι είναι καλά στην υγεία τους.

Στην Οδησσό έχει σημάνει συναγερμός για αεροπορικούς βομβαρδισμούς για όλο το επόμενο διάστημα. Η ελληνική αποστολή βρίσκεται ακόμη στην Οδησσό και το χτύπημα φαίνεται ότι ήταν κοντά στην αποστολή.

Ο επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης της Οδησσού, Oleg Kiper, κάλεσε τους κατοίκους της πόλης να πάνε σε καταφύγια.

Το ουκρανικό δημοσίευμα του Strana αναφέρει ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι μπορεί να βρισκόταν στην Οδησσό όταν σημειώθηκε εκεί η έκρηξη.

Το δημοσίευμα αναφέρει:

«Σήμερα, 6 Μαρτίου, ακούστηκε έκρηξη στην Οδησσό. Ουκρανικά κανάλια παρακολούθησης γράφουν ότι το χτύπημα ήταν από ένα συστοιχία πυραύλων Iskander.

Τοπικοί δημόσιοι λογαριασμοί αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βλαντιμίρ Ζελένσκι θα μπορούσε να βρισκόταν στην πόλη εκείνη τη στιγμή, καθώς αυτόπτες μάρτυρες είδαν την αυτοκινητοπομπή του.

Την επίσκεψη του Ζελένσκι στην Οδησσό επιβεβαιώνουν και τα ελληνικά ΜΜΕ»

Τα μέσα ενημέρωσης της χώρας σημείωσαν ότι στην Οδησσό ο Ζελένσκι επρόκειτο να συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος είχε φτάσει στη χώρα.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες στο διαδίκτυο αναφέρουν επίσης ότι αυτόπτες μάρτυρες είδαν την αυτοκινητοπομπή του Ουκρανού ηγέτη να σπεύδει προς το λιμάνι. Σύμφωνα με Ουκρανούς δημοσιογράφους, εκεί επρόκειτο να πραγματοποιηθεί τελετή βράβευσης του ουκρανικού στρατιωτικού προσωπικού. Ωστόσο, η επίσκεψη του Ζελένσκι στην Οδησσό δεν επιβεβαιώθηκε επίσημα.

16:43
Μελίνα Παπαγεωργίου

Οι πρώτες δηλώσεις Μητσοτάκη μετά την έκρηξη

Σχολιάζοντας το σοβαρό περιστατικό, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «μας έκαναν μία ξενάγηση στο λιμάνι. Όταν ακούσαμε κάποιες σειρήνες και λίγο μετά όταν πηγαίναμε στα αυτοκίνητα, ακούσαμε μία μεγάλη έκρηξη. Για εμάς, είναι η καλύτερη υπενθύμιση ότι εδώ γίνεται πραγματικός πόλεμος. Κάθε μέρα. Ο οποίος δεν επηρεάζει μόνο το μέτωπο».

16:08
Μελίνα Παπαγεωργίου

Συγκλονίζουν οι περιγραφές για την ώρα της έκρηξης που σημειώθηκε ενώ βρίσκονταν εν κινήσει οι αυτοκινητοπομπές του Βολοντίμιρ Ζελένσκι και του Κυριάκου Μητσοτάκη προς το σημείο συνάντησης των δύο ηγετών. «Ήχησαν οι σειρήνες και ενεργοποιήθηκε η αεράμυνα» λέει η απεσταλμένη της ΕΡΤ.

16:05
Μελίνα Παπαγεωργίου

Μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφτηκε το Μουσείο της Φιλικής Εταιρείας στην Οδησσό και τον Καθολικό Ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, προκειμένου να ενημερωθεί για τα έργα αποκατάστασης.

Οι κοινές δηλώσεις των δύο ηγετών θα μεταδοθούν μαγνητοσκοπημένες για λόγους ασφαλείας

15:54
Μελίνα Παπαγεωργίου

Υπό άκρα μυστικότητα η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Ουκρανία λίγες μέρες μετά την συμπλήρωση δύο χρόνων από την ρωσική εισβολή με στόχο την ανάδειξη της στήριξης της Ελλάδας στην Ουκρανία, όπως άλλωστε τονίστηκε και στο τετ α τετ των δύο ηγετών στο λιμάνι της Οδησσού

15:45
Μελίνα Παπαγεωργίου

Κίνηση υψηλού συμβολισμού η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ουκρανία. Η συνάντηση με τον πρόεδρο Ζελένσκι διήρκεσε 15 λεπτά περισσότερο του προγραμματισμένου, δηλαδή 45 λεπτά.

15:36
Μελίνα Παπαγεωργίου

Η ανάρτηση του Νίκου Δένδια για την έκρηξη στην Οδησσό

«Είχα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ουκρανό υπουργό Άμυνας, Rustem Umerov, και τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Στρατηγο Oleksandr Syrskyi, με πρωτοβουλία τους, οι οποίοι με ενημέρωσαν για την κατάσταση ασφαλείας στην Ουκρανία», γράφει ο υπουργός

15:32
Μελίνα Παπαγεωργίου

Μαγνητοσκοπημένες οι δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού και του Ουκρανού προέδρου, για λόγους ασφαλείας

15:31
Μελίνα Παπαγεωργίου

Στο Βουκουρέστι θα μεταβεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την επίσκεψη στην Οδησσό, για τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

15:20
Μελίνα Παπαγεωργίου

Κυριάκος Μητσοτάκης και Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα προχωρήσουν σε κοινή συνέντευξη Τύπου

15:12
Μελίνα Παπαγεωργίου

Στο λιμάνι της Οδησσού συναντήθηκαν Μητσοτάκης-Ζελένσκι

15:12
Μελίνα Παπαγεωργίου

Τρεις νεκροί από την έκρηξη

15:05
Μελίνα Παπαγεωργίου

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι

15:02
Μελίνα Παπαγεωργίου

Βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης

14:55
Μελίνα Παπαγεωργίου

Η έκρηξη σημειώθηκε ενώ ήταν εν κινήσει οι αυτοκινητοπομπές του Βολοντίμιρ Ζελένσκι και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η ουκρανική αυτοκινητοπομπή προπορευόταν και ακολουθούσε η ελληνική αυτοκινητοπομπή, η έκρηξη έγινε κοντά σε εκείνη της Ουκρανίας, ενώ το ωστικό κύμα έγινε αισθητό και σε εκείνη του Έλληνα πρωθυπουργού.

14:54
Μελίνα Παπαγεωργίου

Σε επικοινωνία του Newsbomb.gr με το Μέγαρο Μαξίμου, υπήρξε επιβεβαίωση για την ισχυρή έκρηξη, και ακόμη επιβεβαιώθηκε ότι όλα τα μέλη της ελληνικής αποστολής είναι καλά στην υγεία τους.

14:51
Μελίνα Παπαγεωργίου

Σε εξέλιξη αυτή την ώρα η συνάντηση Ζελένσκι - Μητσοτάκη

14:50
Μελίνα Παπαγεωργίου

Ο Νίκος Δένδιας επικοινώνησε με τον Ουκρανό ομόλογό του

Τηλεφωνική συνομιλία με τον Ουκρανό υπουργό 'Αμυνας, Ρουστέμ Ουμέροφ, είχε σήμερα ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νίκος Δένδιας.

Όπως αναφέρει ο κ. Δένδιας σε ανάρτηση στο Χ, ο Ουκρανός ομόλογός του και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας στρατηγός Ολεξάντρ Σίρσκ τον «ενημέρωσαν για την κατάσταση ασφαλείας στην Ουκρανία».

14:49
Μελίνα Παπαγεωργίου

Κυβερνητικές πηγές για την έκρηξη

«Δεν υφίσταται κανένα ζήτημα με την ασφάλεια του Πρωθυπουργού και της ελληνικής αποστολής».

Σχετικές ειδήσεις